X

L’escorxador de Ciutadella atura unilateralment el servei i deixa de sacrificar el 80% dels animals a Menorca

Els treballadors prenen la decisió en desacord amb el preu que els hi paga l'ajuntament i pels problemes que els ocasiona la precarietat de les instal·lacions

30/09/2020

L’escorxador de Ciutadella atura unilateralment el servei i deixa de sacrificar el 80%25 dels animals a Menorca

Noticies Actualitat

Aquest dimecres ha estat el darrer dia de sacrifici d’animals a l’escorxador de Ciutadella. Els 10 treballadors han complert la seva amenaça i, de forma avançada, acaben de comunicar que aturen unilateralment el servei. Una decisió fonamentada en la seva disconformitat amb el preu que els paga l’Ajuntament, a qui culpen també de no haver invertit aquests darrers anys en endreçar les instal·lacions de l’escorxador. Un fet que, per exemple, els obliga des de fa 14 setmanes a concentrar tot el sacrifici de porcs a Maó, ja que la caldera a Ciutadella duu tres mesos avariada.

La interrupció de l’activitat impedirà ja demà matar una quarantena de vadells a Ciutadella, que concentra el 80 per cent dels sacrificis a l’illa. L’Ajuntament negocia a marxes forçades amb el col·lectiu per tal de trobar-hi una solució. Mentre, els carnissers i productors avisen dels perjudicis imminents que els pot ocasionar la mesura.
El contenciós entre l’Ajuntament i els treballadors està sent investigat també per la Fiscalia, que n’ha remès el cas al jutjat.

30/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris