espanya

L’Estat preveu una inversió de 100 milions d’euros per al sector turístic de les Illes

La ministra Reyes Maroto ha indicat que l'objectiu d'aquesta inversió és apostar per la modernització de les infraestructures, la diversificació i la inversió en economia verda, entre altres

EFE


El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha previst una inversió de 100 milions d’euros per als pròxims tres anys per fer costat al sector turístic de Balears en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Segons ha assenyalat el Ministeri aquest divendres, per al 2021 està prevista una inversió de 20 milions segons recull l’avantprojecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 que va aprovar el dimarts el Consell de Ministres per a l’articulació d’una Estratègia de Resiliència per a les Illes, amb l’objectiu d’abordar les conseqüències de la caiguda del turisme i, a més, promoure les grans transformacions pendents del model turístic balear en el seu respectiu àmbit territorial per aprofundir en la seva sostenibilitat.

La ministra Reyes Maroto ha destacat que per al Govern central és una “prioritat” fer costat al sector turístic balear i contrarestar els efectes de l’impacte de pandèmia amb inversions que promouran les grans transformacions pendents del model turístic.

Així mateix, la ministra ha insistit en la necessitat de comptar amb el suport dels agents socials i les forces polítiques als comptes públics, “uns pressupostos de país per afrontar amb determinació i confiança el futur d’Espanya”, ha assenyalat.

L’objectiu d’aquesta inversió és apostar per la modernització de les seves infraestructures, la diversificació, la inversió en economia verda, eficiència energètica i la formació com a palanques de desenvolupament social i econòmic, així com millorar la cohesió social, econòmica i territorial de les Illes, fortament afectades per la pandèmia.

El Pla també contempla, han afegit, la introducció d’incentius al manteniment de l’activitat turística els 365 dies de l’any, amb l’objectiu d’atreure la demanda turística amb una oferta desestacionalizada i preparada per acollir turistes durant tot l’any.


Els pressupostos de l’Estat destinaran 603 milions més a atenció a la dependència
Aina Calvo sobre el projecte de Llei de Pressupostos: ‘No deixen l’arxipèlag a la cua de les inversions’

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Descendeixen els casos de Covid-19 a totes les comunitats autònomes

Sanitat registra aquest dijous 12.289 casos nous de covid-19, 5.400 diagnosticar en les darreres 24 hores i 337 morts

Ciutadans votarà en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat

Arrimadas afirma que no compleixen el requisit de moderació que reclamaven per donar suport

Rovi assegura que està preparada per a produir a gran escala la vacuna de Moderna

Pedro Sánchez visita les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Rovi, que produirà la vacuna que desenvolupa la multinacional nord-americana Moderna

Iglesias anuncia que el govern espanyol aprovarà un decret per prohibir els desnonaments

Anunci del vicepresident Pablo Iglesias, després de la polèmica amb el PSOE per una esmena pactada amb ERC i Bildu