societat

L’estigmatització de les barriades vulnerables per la pandèmia

Arreu d'Espanya, hi ha hagut barriades humils on la covid-19 s'ha acarnissat. Els experts proposen aïllar illetes de cases en comptes de barriades per evitar-ne l'assenyalament

L%27estigmatitzaci%C3%B3+de+les+barriades+vulnerables+per+la+pand%C3%A8mia

Arreu d’Espanya, hi ha hagut barriades humils on la pandèmia s’ha acarnissat. No només ha passat a Madrid, també a Barcelona, Cantàbria… o Palma. Però quines són les condicions que fan que una zona sigui més vulnerable a la covid-19? La densitat de població n’és un factor, però no l’únic.

“Evidentment, si viu molta gent a un pis, hi ha més possibilitats de contagis, però de xarampió, de grip i de covid-19”, afirma l’educadora social i portaveu de l’AMIPA de l’institut de Son Gotleu, Rosa Deyà. El sociòleg i professor de la UIB Lluís Ballester afegeix altres factors, com ara “la necessitat de fer ús del transport públic i les relacions socials.”

Per evitar l’estigmatització de zones vulnerables, Ballester planteja no aïllar barriades senceres. Per això, proposa a les autoritats sanitàries que intervinguin només a les illes de cases més afectades. I de cara al llarg termini, les entitats de zones com Son Gotleu tenen una petició: més recursos, diu Deyà, per garantir la convivència i la integració. El treball d’integració, insisteixen, és la clau perquè les barriades vulnerables no se sentin estigmatitzades constantment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost