societat

L’estigmatització de les barriades vulnerables per la pandèmia

Arreu d'Espanya, hi ha hagut barriades humils on la covid-19 s'ha acarnissat. Els experts proposen aïllar illetes de cases en comptes de barriades per evitar-ne l'assenyalament

L%27estigmatitzaci%C3%B3+de+les+barriades+vulnerables+per+la+pand%C3%A8mia

Arreu d’Espanya, hi ha hagut barriades humils on la pandèmia s’ha acarnissat. No només ha passat a Madrid, també a Barcelona, Cantàbria… o Palma. Però quines són les condicions que fan que una zona sigui més vulnerable a la covid-19? La densitat de població n’és un factor, però no l’únic.

“Evidentment, si viu molta gent a un pis, hi ha més possibilitats de contagis, però de xarampió, de grip i de covid-19”, afirma l’educadora social i portaveu de l’AMIPA de l’institut de Son Gotleu, Rosa Deyà. El sociòleg i professor de la UIB Lluís Ballester afegeix altres factors, com ara “la necessitat de fer ús del transport públic i les relacions socials.”

Per evitar l’estigmatització de zones vulnerables, Ballester planteja no aïllar barriades senceres. Per això, proposa a les autoritats sanitàries que intervinguin només a les illes de cases més afectades. I de cara al llarg termini, les entitats de zones com Son Gotleu tenen una petició: més recursos, diu Deyà, per garantir la convivència i la integració. El treball d’integració, insisteixen, és la clau perquè les barriades vulnerables no se sentin estigmatitzades constantment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera les dues freqüències diàries amb Madrid en temporada baixa

Air Nostrum avança l'aplicació de l'OSP per volar d'anada i tornada amb la capital per només 35 euros

Com ventilar bé una aula segons els científics

El CISC aconsella renovar l'aire una mitjana de cinc o sis vegades cada hora

Les activitats als casals de barri de Palma es limitaran a 15 persones

S'han d'adaptar a la nova resolució de Salut que limita l'aforament al 30%

Backfit: d’eina d’investigació de la UIB a app per al dolor lumbar

Investiguen els canvis que el dolor fa al cervell i com revertir-los amb activitat física