X

L’estigmatització de les barriades vulnerables per la pandèmia

Arreu d'Espanya, hi ha hagut barriades humils on la covid-19 s'ha acarnissat. Els experts proposen aïllar illetes de cases en comptes de barriades per evitar-ne l'assenyalament

27/09/2020

L’estigmatització de les barriades vulnerables per la pandèmia

12

Arreu d’Espanya, hi ha hagut barriades humils on la pandèmia s’ha acarnissat. No només ha passat a Madrid, també a Barcelona, Cantàbria… o Palma. Però quines són les condicions que fan que una zona sigui més vulnerable a la covid-19? La densitat de població n’és un factor, però no l’únic.

“Evidentment, si viu molta gent a un pis, hi ha més possibilitats de contagis, però de xarampió, de grip i de covid-19”, afirma l’educadora social i portaveu de l’AMIPA de l’institut de Son Gotleu, Rosa Deyà. El sociòleg i professor de la UIB Lluís Ballester afegeix altres factors, com ara “la necessitat de fer ús del transport públic i les relacions socials.”

Per evitar l’estigmatització de zones vulnerables, Ballester planteja no aïllar barriades senceres. Per això, proposa a les autoritats sanitàries que intervinguin només a les illes de cases més afectades. I de cara al llarg termini, les entitats de zones com Son Gotleu tenen una petició: més recursos, diu Deyà, per garantir la convivència i la integració. El treball d’integració, insisteixen, és la clau perquè les barriades vulnerables no se sentin estigmatitzades constantment.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT