societat

L’estigmatització de les barriades vulnerables per la pandèmia

Arreu d'Espanya, hi ha hagut barriades humils on la covid-19 s'ha acarnissat. Els experts proposen aïllar illetes de cases en comptes de barriades per evitar-ne l'assenyalament

L%27estigmatitzaci%C3%B3+de+les+barriades+vulnerables+per+la+pand%C3%A8mia

Arreu d’Espanya, hi ha hagut barriades humils on la pandèmia s’ha acarnissat. No només ha passat a Madrid, també a Barcelona, Cantàbria… o Palma. Però quines són les condicions que fan que una zona sigui més vulnerable a la covid-19? La densitat de població n’és un factor, però no l’únic.

“Evidentment, si viu molta gent a un pis, hi ha més possibilitats de contagis, però de xarampió, de grip i de covid-19”, afirma l’educadora social i portaveu de l’AMIPA de l’institut de Son Gotleu, Rosa Deyà. El sociòleg i professor de la UIB Lluís Ballester afegeix altres factors, com ara “la necessitat de fer ús del transport públic i les relacions socials.”

Per evitar l’estigmatització de zones vulnerables, Ballester planteja no aïllar barriades senceres. Per això, proposa a les autoritats sanitàries que intervinguin només a les illes de cases més afectades. I de cara al llarg termini, les entitats de zones com Son Gotleu tenen una petició: més recursos, diu Deyà, per garantir la convivència i la integració. El treball d’integració, insisteixen, és la clau perquè les barriades vulnerables no se sentin estigmatitzades constantment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El telèfon per a demanar la PCR gratuïta per a residents que venguin el pont de la Constitució

La cita es podrà demanar a partir del 3 de sembre al 900 100 971 i se'ls demanarà el DNI...

El Govern contractarà 400 informadors per fer complir les mesures anti-Covid

Explicaran el nou marc normatiu amb els 4 nivells establerts segons la incidència de la Covid-19 per illes

230 casos nous de Covid-19 a Balears (23.956 en total) i cap nou mort

La taxa de positivitat és aquest divendres del 5,83%, ha pujat un punt, i és que ahir se situava en...

El Govern aprova cinc nivells de restriccions segons la situació epidemiològica

Aquest dissabte entra en vigor un nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la...