X

L’estiu 2020 serà càlid i lleugerament sec

L'AEMET preveu temperatures per damunt dels 24 graus de mitjana

19/06/2020

L’estiu 2020 serà càlid i lleugerament sec

Després d’una primavera confinats, potser l’estiu 2020 és el més esperat. Comença demà dia 20 de juny a les 23 hores i 44 minuts i els primers dies la previsió és que ja puguem gaudir del sol i el bon temps.

El més probable és que les temperatures d’aquest estiu estiguin per damunt de l’habitual i hi hagi poques precipitacions. Tot el contrari que la primavera que acaba aquest cap de setmana, que ha registrat moltes precipitacions, sobretot al mes d’abril, amb rècords d’intensitat en 10 minuts, en una hora i en 24 hores.

A les Balears, aquesta primavera ha plogut un 46 per cent més de l’habitual. Només al mes d’abril en algunes zones va ploure més del triple del que es considera normal. A més, només ha nevat una vegada durant l’estació, l’única durant tot l’any, un any especialment càlid i plujós.

El mes de juny està sent fresc, una anomalia de -0,6 graus per sota de l’habitual, el que contrasta amb el fet que ja hi ha hagut algunes nits tropicals.

Deixam, per tant, una primavera amb temperatures molt altes i encetam un estiu també càlid, en el qual l’Agència Estatal de Meteorologia preveu temperatures per damunt de la mitjana de 24 graus.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT