X

L’Eurocambra investiga l’expresident Bauzà per un suposat assetjament contra un assistent seu a Brussel·les

La investigació està essent efectuat pels òrgans competents del Parlament Europeu, que han refusat "opinar" sobre el cas

12/04/2023

L’Eurocambra investiga l’expresident Bauzà per un suposat assetjament contra un assistent seu a Brussel·les

L'eurodiputat i expresident del Govern balear, José Ramón Bauzà, en una imatge d'arxiu. / EFE

10

L’eurodiputat de Ciutadans (Cs) i expresident de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, és objecte d’una investigació interna del Parlament Europeu per una denúncia de suposat assetjament psicològic – o mòbing- interposada l’estiu passat per un dels empleats de la seva oficina a Brussel·les, segons han confirmat aquest dimecres fonts de la formació taronja.

Les fonts han assegurat que el partit ha estat coneixedor dels fets des del començament, però de moment no té previst fer valoracions ni prendre cap decisió fins que no hi hagi un pronunciament oficial de l’Eurocambra.

La investigació, avançada pel diari El Confidencial, l’estan efectuant els òrgans competents de l’Eurocambra, que han refusat “opinar” sobre el cas, encara que han subratllat que el fet que existeixin unes perquisicions “no prejutja el resultat”. El Parlament compta amb mesures estrictes, confidencials i un comitè consultiu per protegir la privacitat de les possibles víctimes. L’únic pronunciament es farà al ple de la institució i pot concloure, si n’és el cas, amb una sanció.

El gener passat, el Parlament Europeu va sancionar a l’eurodiputada del PSOE Mónica Silvana González per “assetjament psicològic” als seus tres assistents acreditats, un comportament que es va castigar amb una pèrdua d’uns 10.140 euros en dietes i la suspensió de les seves activitats parlamentàries durant 30 dies.

L’eurodiputada espanyola va recórrer la sanció, però l’Eurocambra la va confirmar després de revisar la seva demanda contra la major amonestació per assetjament dictada per aquesta institució en la seva història.

El Parlament Europeu va reforçar en 2018 les seves normes per a lluita contra els casos d’assetjament psicològic i sexual entre eurodiputats, assistents i treballadors.

Des de llavors i fins al cas de González, només s’havia sancionat a la luxemburguesa Monica Semedo amb 15 dies de suspensió de dietes i participació en activitats parlamentàries per la seva conducta amb un assistent i s’havia dirigit una reprimenda a la portuguesa Maria João Rodrigues per un cas similar.

12/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT