política

L’Eurocambra pregunta al govern espanyol i balear sobre les mesures per protegir menors tutelats

La carta s'ha enviat després de plantejar-se davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu el cas dels abusos sexuals a 16 menors tutelades per l'IMAS

La presidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat.


La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha enviat una carta al Govern d’Espanya i al de Balears perquè “expliquin les mesures adoptades i les solucions donades” per a protegir els menors sota la seva tutela, després de plantejar-se davant aquest organisme el cas de les 16 menors tutelades per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) víctimes d’abusos sexuals.

La presidenta de la Comissió de Peticions, Dolors Montserrat, ja havia anunciat l’enviament d’aquestes missives el passat 26 de gener, quan va presentar el cas l’empresari balear i candidat de Vox al Senat José Luis Sánchez Saliquet.

Les cartes, a les quals ha tingut accés l’agència Efe aquest dilluns, van dirigides al vicepresident segon del govern central, Pablo Iglesias; al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; i a la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago.

En elles s’exposa el cas que es va presentar en la Comissió de Peticions al gener, quan el peticionari va explicar que s’han bloquejat diversos intents d’establir comissions d’investigació sobre aquest cas, tant en el Parlament balear com en el Congrés dels Diputats, i que “res se sap” del procediment penal iniciat per aquests fets.

“Aquesta petició ha estat discutida en la reunió de la Comissió de Peticions del 26 de gener de 2021 on es va decidir demanar a les autoritats competents del Govern d’Espanya que expliquin les mesures adoptades i les solucions donades per a la protecció dels menors sota la seva tutela”, diu Montserrat en la carta, que adjunta també un resum del cas.

Després de la presentació al gener, Montserrat va anunciar l’enviament de les cartes a les autoritats espanyoles i balears, va demanar a la Comissió de Llibertats Civils que revisés l’assumpte i a la Comissió Europea que compartís la informació sobre el seguiment que està fent a la transposició a Espanya de la més recent directiva per a lluitar contra els abusos i l’explotació sexual de menors.

El cas es manté obert en la Comissió de Peticions a l’espera de rebre més informació de les autoritats espanyoles i balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El més gran bloc d’habitatges a Menorca que el Govern pretén fer seu no es podrà expropiar

El major gran tenidor de l'illa, susceptible de ser expropiat, pot al·legar que els té emparaulats per vendre. El maig...

52 municipis de Mallorca disposaran de 39,5M€ per a projectes d’eficiència i sostenibilitat

El Consell de Mallorca ha adjudicat ja avui els més de 21 milions corresponents a l'aportació conjunta entre la institució...

Més per Mallorca demana al Govern que aturi el projecte de parc fotovoltaic a Son Bonet

Els ecosoberanistes volen que es denegui l'autorització administrativa i es preservi l'únic espai verd de la zona

El PP se suma a la campanya SOS Turisme i demana més ajudes directes

Biel Company assegura que la prioritat per a Balears ha de ser la temporada d'estiu