món

L’’Ever Given’ surt del canal de Suez i ara queda descongestionar-ne el trànsit de 437 vaixells que esperen

Feia sis dies que el portacontenidor es trobava encallat al canal de Suez de tal manera que impedia la circulació marítima d'aquesta ruta

L%27%27Ever+Given%27+surt+del+canal+de+Suez+i+ara+queda+descongestionar-ne+el+tr%C3%A0nsit+de+437+vaixells+que+esperen

El portacontenidors “Ever Given” ha estat finalment reflotat aquest dilluns migdia, i el trànsit s’ha pogut reprendre aquest mateix capvespre. Ara l’Autoritat del canal de Suez fa front a un altre repte: la congestió dels vaixells que porten gairebé una setmana esperant per a creuar el canal, 113 dels quals està previst que el travessin en les pròximes hores.

Feia sis dies que es trobava encallat al canal de Suez de tal manera que impedia la circulació marítima d’aquesta ruta.

La maniobra ha estat complicada, però amb l’ajuda d’una desena de petites embarcacions remolcadores, s’ha pogut redreçar el vaixell de grans dimensions. L’incident ja ha creat un precedent en el comerç marítim.

“El 90% de les mercaderies del món es transporten per vaixell”, explica Marcus Baker, cap global de Marina i Càrrega a Marsh INC, el qual afegeix que “la indústria marítima continua sent increïblement important per al comerç mundial. Aleshroes, qualsevol bloqueig que retardi les mercaderies té un impacte sense precedents en el comerç mundial. I això és exactament el que hem vist aquesta darrera setmana”.

En aquests moments l'”Ever Given” navega en direcció nord, acompanyat per alguns dels remolcadors que han participat en l’operació de reflotament. Quan arribi al Gran Llac, a la zona central del canal de Suez, el vaixell haurà de fondejar per passar una inspecció tècnica a causa de l’incident. Serà després quan reprendrà el seu viatge rumb a Rotterdam.

Ara l’Autoritat del canal fa front per descongestionar el trànsit que ha quedat bloquejat. Un total de 437 vaixells estan a l’espera de creuar el canal de Suez, segons una de les empreses de serveis marítims que operen en aquesta infraestructura per la qual passa més del 10% del comerç marítim mundial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

25 morts en una operació policial a una favela de Rio de Janeiro

La Policia Civil estatal han rebutjat les acusacions de suposats abusos i execucions extrajudicials

Ja ha començat el recompte de les eleccions municipals parcials d’Anglaterra, i regionals a Escòcia i Gal·les

Està previst que els resultats es coneguin de manera escalonada entre avui divendres i dilluns

El president de Colòmbia es reuneix amb els líders de centreesquerra

Per novena nit consecutiva, hi ha hagut manifestacions als carrers

415.000 casos nous de contagis a l’Índia

Fins aleshores, només un 2% de la població ha estat inoculada amb la pauta completa