X

L’exèrcit es desplega a les Balears per simular la defensa de l’espai aeri de l’arxipèlag

El rei Felip supervisarà les maniobres 'Eagle Eye 23.01' en què intervenen militars de Terra, l'Aire i l'Armada

22/03/2023

L’exèrcit es desplega a les Balears per simular la defensa de l’espai aeri de l’arxipèlag

A la base aèria de Son Sant Joan s'han desplegat sis caces F-18, que tenen base a Torrejón de Ardoz (Foto Europa Press)

Redacció

Les forces armades fan des de dilluns a les Balears diversos simulacres d’atac aeri enemic. Avui, el rei Felip visitarà les unitats de l’Exèrcit Terra, el d’Aire i l’Armada desplegades a Palma, Eivissa i en aigües balears. Més de 2.000 militars participaran en aquesta activitat operativa. Reivindiquen que és una mostra, davant la situació global, que els militars estan preparats per qualsevol contingència.

A la base aèria de Son Santjoan s’han desplegat sis caces F-18, que tenen base a Torrejón de Ardoz. Avui rebran la visita del rei, el qual també anirà a l’Aeroport d’Eivissa, i a la fragata Cristóbal Colón, que es troba en aigües balears. Tot forma part de l’exercici militar ‘Eagle Eye 23.01’.

Està coordinat pel Comandament Operatiu Aeroespacial, i segons l’Estat Major de la Defensa, demostra el grau de disponibilitat i preparació de les Forces Armades per combatre qualsevol amenaça a l’espai aeri. Les maniobres militars van començar dilluns i acabaran divendres.


Retards a l’Aeroport d’Eivissa a causa de les maniobres militars de la Unitat de Defensa Antiaèria

La fragata F105 ‘Cristóbal Colón’ navega aquests dies per aigües pròximes a les Illes  (Foto EMAD)

 

El radar de l’esquadró de Vigilància Aèria 7 (EVA 7) dalt del Puig Major és el radar militar més pròxim a les maniobres (Foto Exèrcit de l’Aire)

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris