X

“L’exigència del català no es qüestiona entre els metges”

El president del Col·legi de Metges, Carles Recasens, entén prendre mesures per cobrir places a àrees deficitàries en personal com “família, pediatria i anestèsia”

01/02/2023

“L’exigència del català no es qüestiona entre els metges”

L'àrea de Peditaria de la xarxa de salut pública comunitària és una de les deficitàries en professionals segons les dades del Col·legi de Metges.

El president del Col·legi de Metges de les Balears, Carles Recasens, considera que si costa que venguin metges de fora per cobrir places de la sanitat pública és per diversos factors i en cap cas per la llengua com a “barrera infranquejable”. El màxim representant col·legial ha argumentat que el de l’exigència del català no es un tema de debat entre els metges i que aquests estan “perfectament” adaptats a atendre pacients “en qualsevol idioma”.

“Els metges de Balears faran tot el que sigui possible per tenir una bona relació amb els seus pacients, no fan diferència en funció de com li parlin però han de tenir el temps, les eines i els recursos que ho afavoreixin. La llengua és un vehicle fonamental per aquest enteniment fluït”.

Amb tot, Recasens ha exposat que dins el sector hi ha preocupació per si es pot cobrir tot i entén que el Govern, per determinades categories on costa cobrir places, com “família, pediatria i anestèsia”, prengui les mesures “necessàries”.

En declaracions al programa ‘Al Dia’ d’IB3 Ràdio, Recasens ha afirmat que “la població ha d’entendre que si no disposam d’anestesistes, implica que hi ha certa activitat quirúrgica que no es pot realitzar. No ens ho podem permetre, tenir la manca de professionals”.


El Col·legi de Metges de les Illes culpa el cost de la vida, i no el català, del dèficit de facultatius

01/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris