política

L’expresidenta d’Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, obté el tercer grau

L'Audiència ha tingut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19% de les responsabilitats civils i que Munar està a l'espera de l'execució de béns embargats


La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Balears ha concedit aquest dimecres el tercer grau penitenciari a l’expresidenta del Consell de Mallorca amb Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, condemnada per corrupció. La Fiscalia s’havia pronunciat a favor de la progressió a tercer grau de Munar gràcies al fet que es va aconseguir un acord pel qual Munar, que també fou expresidenta del Parlament durant el segon Pacte de Progrés, es comprometia a pagar més de mig milió d’euros.

La Fiscalia assenyalava també que Munar ja ha complert més de set anys de presó -la meitat de les condemnes que pesen sobre ella- i que ha gaudit de permisos sense incidències.

La representació de Munar va donar suport a la petició perquè l’expresidenta passés a el règim de semillibertat assenyalant que compta amb suport familiar, està pagant les indemnitzacions que li corresponen i està participant en activitats dins de el centre penitenciari.

Entre altres factors, l’Audiència ha tingut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19% de les responsabilitats civils (que arriben 5,1 milions d’euros) i que Munar està a l’espera de l’execució de béns embargats. També ha tingut en compte l’edat de Munar i el fet que no ostenta ja cap càrrec públic -pel que entén que seria “molt difícil” una reiteració delictiva-, així com que va reconèixer els fets en alguns dels procediments pels quals està a la presó.

Cinc anys de presó en el cas Maquillatge i sis per Can Domenge

Munar va ser condemnada el 2012 a cinc anys i mig de presó pels delictes de malversació continuada, prevaricació, frau a l’administració i falsedat en document oficial, en el marc de el ‘cas Maquillatge’, que investigava un desviament de 240.000 euros públics. Posteriorment va ser condemnada a sis anys per la requalificació de Can Domenge, i més tard a dos anys i mig per un suborn relacionat amb aquells terrenys.


La situació penitenciària de Matas, Cardona, Munar i Nadal

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fina Santiago demana al ministre Escrivá que es tingui en compte la situació actual a l’hora d’atorgar l’IMV

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a...

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Inici tímid de les preguntes d’iniciativa ciutadana al Parlament

Només una pregunta d'iniciativa ciutadana s'ha presentat a la cambra, des que es va posar en marxa fa un mes...

PP i Ciutadans aproven els pressupostos del Consell d’Eivissa

Els comptes han rebut el vot en contra de PSOE i Unides Podem i ascendeixen a 102 milions d'euros