X

L’habitatge centra un ple on també hi ha arribat la reforma del Codi Penal

Govern i oposició s'enfronten per les polítiques d'habitatge: el Conseller Marí acusa el PP de fer un discurs proper a "l'extremadreta"

13/12/2022

L’habitatge centra un ple on també hi ha arribat la reforma del Codi Penal

Les polítiques d’habitatge i l’ocupació d’immobles han centrat l’actualitat parlamentària d’aquest dimarts. El Partit Popular ha acusat el Govern d’afavorir pràctiques “okupes” per la seva manca de contundència. El Conseller d’aquesta àrea, Josep Marí, ha acusat el PP “d’irresponsable” i de tenir un discurs proper “a l’extremadreta” a l’hora d’abordar aquesta qüestió.

Per la seva banda, la diputada del grup mixt Patrícia Font ha interrogat Marí sobre el compliment de la Llei d’Habitatge, en concret, per l’ús dels immobles expropiats als grans tenidors. El conseller d’habitatge ha apuntat que dels 16 pisos en mans, ara, del Govern, tres estan llogats, un és a punt de ser-ho, set en procés d’adjudicació i n’hi ha cinc pendents de reparació.

Més enllà, però, de l’habitatge, la presidenta Armengol també ha rebut foc amic, en concret, del diputat Josep Castells, pel retard en l’Obligació de Servei Públic en la ruta Menorca-Barcelona. Les mirades s’han posat sobre el silenci del Govern central i la presidenta ha reconegut que la resposta de Madrid “no ha estat la que nosaltres voldríem”.

Al Parlament de les Illes hi ha arribat també la reforma del Codi Penal impulsada pel Govern de Pedro Sánchez. I amb aquesta, l’esbroncada del dia, amb retrets creuats entre la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, i el diputat popular, Antoni Fuster.

En la part legislativa de l’ordre del dia es debat la proposta de Més per Mallorca per crear una aerolínia de gestió pública. Una iniciativa que, tot apunta, no sortirà endavant, ja que el grup socialista ha avançat que hi votarà en contra .

13/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris