X

L’helicòpter el Cuco realitza una quarantena de rescats durant l’estiu

La Guàrdia Civil demana prudència abans de fer qualsevol sortida

17/09/2023

L’helicòpter el Cuco realitza una quarantena de rescats durant l’estiu

Redacció

La Guàrdia Civil disposa d’un equip que s’encarrega de donar suport a la resta d’unitats amb l’helicòpter el Cuco format per cinc pilots experimentats i quatre mecànics, als quals se’ls requereix quan s’han esgotat totes les possibilitats. Cada any solen fer devers 120 intervencions i aquest estiu ja n’han fet una quarantena a les Illes Balears. Les tasques que duen a terme necessiten molta precisió. De fet, una tercera part de les actuacions que realitzen correspon a rescats de muntanya. Les altres dues terceres parts són per donar suport a altres unitats. Per exemple, també ajuden a cercar persones desaparegudes o que s’han perdut.

Els pilots del Cuco també es necessiten per perseguir “narco-llanxes” i rescats a mar. El cap de la Unitat Aèria d’Helicòpters de la Guàrdia Civil, el tinent Toni Roca, explica que se’ls indiquen unes coordenades perquè puguin fer el seguiment fins que les embarcacions són interceptades o han arribat a tocar terra.

Amb tot, els integrants de l’equip recomanen a la gent que no es refiïn i que facin cas dels avisos meteorològics. “Alerta amb les imprudències, arriscau el mínim possible. L’illa és per gaudir-la, no per cometre imprudències”, recorda roca. Avís que pren força ara que està a punt d’acabar la temporada d’estiu i que fa especial atenció, entre d’altres, al barranquisme.

17/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris