L’Hestia tira de coratge per regalar a l’afició la primera victòria com a local davant La Roda (75-71)

Els menorquins se sobreposen a una mala arrencada de partit (27-40) per firmar un triomf obtingut "des del cor"

14/11/2018

L’Hestia Menorca ha collit aquest dimecres la seva primera victòria a la Lliga com a local (75-71), en un partit dur i difícil contra un La Roda que ha començat molt bé però que s’ha desinflat en la segona part. Els visitants han començat marcant diferències ben prest (8-17), portant el seu avantatge fins a un màxim de 13 punts (27-40), gràcies al seu encert des de la línia de 3 punts i a les seves penetracions a cistella, ajudades per una fluixa defensa dels homes d’Oriol Pagès. A la segona part, els menorquins han donat per complert la volta a la situació, sortint més agressius en defensa i demostrant un major encert, amb un Hernández (22) i un Pack (21) com a principals referències. El partit no s’ha decidit fins al tram final. L’Hestia ha agafat un avantatge de set punts en els últims minuts (71-64), però La Roda, que venia de derrotar el Bàsquet Girona a la seva pista ha posat les coses molt díficils (71-69). Un inspirat Jan Orfila (19) ha aconseguit de ganxo la cistella definitiva a manca de 31″.

L’entrenador rival, Alejandro González, ha culpat l’arbitratge del resultat. Ha dit que ha estat “calamitós” i “molt determinant”, i que ha canviat arran de la tècnica assenyalada als menorquins. Ha senyalat als àrbitres, dels quals ha dit que no han volgut complicacions i han perdonat una “clara” anti-deportiva a Orfila després de rebre una falta personal.

Pagès, per la seva banda, no ha volgut entrar a qualificar la tasca dels àrbitres i ha dit que el seu equip ha guanyat el partit “des del cor”. L’entrenador català ha destacat el comportament del públic i ha dit que l’Hestia té una “afició increïble”