X

L’hospital de Son Espases forma més de 80 infermeres per donar suport a les UCI

Aquest divendres, 47 malalts de covid han hagut d'ingressar a l'UCI

29/01/2021

L’hospital de Son Espases forma més de 80 infermeres per donar suport a les UCI

L’hospital de Son Espases ha format més de 80 infermeres de diferents àrees per que puguin donar una mà a les Unitats de Cures Intensives. Segons explica Miquel Àngel Gili, un dels instructors, “ensenyam a intubar els pacients, els material que feim servir,  quines cures precisen cada dia. Han de ser infermers a peu de llit”, assegura Gili.

Natalia Benavent, una de les infermeres de quiròfan que està rebent aquesta formació, assegura que sovint se sent “perduda” perquè no hi ha està acostumada, però que està molt contenta perquè l’objectiu és aprendre.

“Si vens d’un món que no has tocat encara, poder tenir un mínim de contacte per després a la realitat estar més preparada, doncs millor”, diu Maria Antònia González, infermera de l’Hospital General.

En qualsevol moment un pacient pot passar d’estar estable a estar greu, i s’ha d’actuar amb rapidesa”. L’objectiu, diuen, és deixar en el simulador totes les errades, perquè els pacients crítics, diuen, no donen segones oportunitats.

La pandèmia ha obligat a reestructurar el dia a dia dels hospitals, a omplir de llits de crítics tota classe d’escenaris. D’aquí, la necessitat de recaptar també nous professionals. Una cinquantena ja han atés els seus primers pacients crítics. Avui en aquest centre hi ha 47 malalts covid ingressats a l’UCI.


Les Illes continuaran en nivell 4 i amb la restauració tancada almenys fins al 13 de febrer

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT