X

25 ingressats de covid a Menorca, la xifra més alta de la pandèmia

11 són residents del geriàtric d'Alaior que han donat positiu per Covid i s'han traslladat a l'hospital per precaució

17/11/2020

25 ingressats de covid a Menorca, la xifra més alta de la pandèmia

Ja són 25 els pacients de covid ingressats a l’hospital Mateu Orfila, 22 d’ells a planta, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia. Entre aquests s’hi troba un intern del geriàtric de Maó, que ha donat positiu. És el mateix centre on, fa una setmana, 4 treballadors van resultar infectats. Però el gruix principal correspon als 11 residents del geriàtric d’Alaior que han estat positius i s’estan traslladant a l’hospital per precaució, per poder aïllar millor, amb més espai, els que no s’han contagiat i continuen a la residència. De moment, tots són asimptomàtics, només una té unes dècimes de febre. Per això l’Ajuntament fa una crida a la calma a les famílies i diu que la situació està sota control.

A la residència geriàtrica d’Alaior l’alarma va sorgir dissabte, quan a una resident se li va fer la prova de covid 19 per precaució, ja que estava refredada, i va donar positiu. Aquesta persona viu a la segona planta, no surt, però rep visites familiars. Al geriàtric habitualment hi ha 30 residents i 32 treballadors. Després de detectar-se aquest primer cas la residència va quedar tancada a les visites, es van fer les proves de coronavirus, i 1 treballador ha donat positiu i també 10 residents més, que viuen habitualment a la primera planta, i surten i reben visites de familiars.

Ahir la Guàrdia Civil va desinfectar el geriàtric i un especialista de l’IBSalut s’ha traslladat al geriàtric. Els residents contagiats passaran la infecció a l’hospital perquè la resta pugui aïllar-se millor al geriàtric.

Dijous i divendres es repetiran les proves a residents i treballadors.

17/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris