mallorca

L’hostatgeria del Castell d’Alaró ja accepta famílies a dormir i ofereix menjar i begudes a l’exterior

El servei de bar dels refugis del Consell de Mallorca podrien reobrir a partir de la fase 2 de desconfinament

Els dinars i sopars a la terrassa panoràmica del bar del Castell d'Alaró ja són una realitat / CASTELL D'ALARÓ


Mentre la gran majoria dels refugis de muntanya romanen tancats, a poc a poc alguns d’aquests establiments reobren portes i comencen a rebre visitants. És el cas de l’hostatgeria del Castell d’Alaró. Allà ja serveixen menjar i begudes i han adaptat el refugi perquè les famílies hi puguin quedar a dormir.
La d’Alaró és una de les poques hostatgeries de muntanya que torna a rebre excursionistes i ciutadans que volen estirar les cames. Això sí, han adaptat el funcionament del refugi a les condicions que exigeix la fase 1 de desescalada del confinament.

“Tenim el servei de bar obert, feim pa amb oli i altres menjars per encàrrec però les consumicions només es poden fer a la terrassa exterior”, ha explicat a IB3 Ràdio el donat i encarregat del refugi, Nacho Bou. El Castell d’Alaró, a més, ja admet hostes. “És possible venir a dormir, tot i que hem hagut de canviar el funcionament perquè no poden dormir en una mateixa habitació que en principi és compartida les persones que s’acaben de conèixer o que no viuen juntes”, ha afegit el donat del refugi.

Tot i això la gran majoria dels refugis de muntanya continuen tancats i el fet que l’allotjament es faci en dormitoris compartits fa pensar que la seva reobertura no sigui imminent. “Pensam que seran els darrers establiments que s’autoritzin pequè, per exemple, a Muleta hi ha 32 lliteres en un sol dormitori i per això ara per ara és complicat que es puguin reobrir”, ha admès el director general de Medi Ambient del Consell i responsable dels refugis, Josep Manchado.
Amb tot, el que sí que podria reobrir aviat és el servei de bar i restaurant d’aquests refugis. “Ens ho estam plantejant però volem esperar a que estigui clar que tothom pugui caminar per la muntanya, segurament a partir de la fase 2 podrien reobrir perquè tothom que va en bicicleta o d’excursió pugui fer un cafè o un pa amb oli”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament d’Alaró demana que es rectifiquin les noves tarifes del TIB

Un alaroner que no té targeta intermodal i ha d'anar a Palma pagarà 3 euros pel servei del bus llançadora...

Delegació del Govern multarà amb 124.000 euros set implicats en la manifestació prohibida de Palma

Un d'ells s'enfronta a una multa de 46.200 euros per haver llançat una pedra als agents de policia. L'organitzador, el...

El PI demana que les Illes tenguin prioritat per damunt d’altres territoris en l’administració de la vacuna

PP i Ciutadans consideren que s'ha d'accelerar el procés d'inoculació si es vol salvar la temporada turística

Els socialistes de Mallorca demanen que els Ajuntaments donin ajudes als sectors perjudicats per les restriccions

Presentaran una moció animant-los a que no estalviïnn esforços i a que bonifiquin la taxa d'ocupació de la via pública