Diferents edificis públics comptaran amb plaques fotovoltaiques, i habitatges que es trobin fins a 500 metres es podran adherir a la xarxa per abaratir la seva factura de la llum
Els edificis nous han de ser cada vegada més eficients des del punt de vista energètic. Un objectiu que esdevé una urgència en aquests dies, en què el preu de la llum assoleix preus màxims.
I Balears s’ha convertit en la primera comunitat autònoma que posa en marxa una xarxa elèctrica pública basada en l’autoconsum compartit. Això és, instal·lar plaques fotovoltaiques en edificis públics per a generar energia no només per al propi edifici, sinó també per als habitatges i empreses del seu entorn, donant prioritat a les famílies en situació de vulnerabilitat.
Un dels projectes en funcionament és el de Santa Eugènia. Les plaques solars instal·lades al col·legi públic abasteixen l’escola i 40 habitatges més. Una actuació, apunten des del Centre Educatiu, que té un gran valor més enllà d’allò tangible. És, diuen, la millor manera per exemplificar als alumnes en el respecte al medi ambient i l’ús de les energies sostenibles i renovables.
Cinc projectes més es completaran abans d’acabar l’any. I de cara a 2022 ja n’hi ha previstos una trentena.
El preu de la llum marca el diumenge més car de la història
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu