Es troba a 77 metres sota l'aigua i és l'únic jaciment submarí declarat BIC
Els arqueòlegs de l’IBEAM (Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima) han iniciat una investigació de 4 anys per descobrir els secrets que amaga un antic vaixell romà enfonsat en aigües de Formentera. Es tracta d’un derelicte descobert al 2006, que ara disposarà d’un mapeig en 3D que ajudarà els historiadors a comprendre què feia a les Pitiüses.
A 77 metres de profunditat, en immersions d’uns 30 minuts de duració. Així és la dura feina que l’IBEAM fa a Formentera per documentar aquestes restes romanes del segle IV després de Crist. A banda de dues àmfores i una caixa de plom, ara els investigadors han dut al Museu Aequeològic de d’Eivissa i Formentera (MAEF) altres descobriments del jaciment, com una gerra de ceràmica.
Aquest derelicte romà és l’únic vestigi subaquàtic declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) a les Balears. I és que tan sols a Formentera, l’IBEAM parla d’una vintena de naufragis del passat identificats, entre els 6 i els 90 metres de profunditat.
El Consell de Formentera aprofitarà les dades i la carta aquàtica de l’IBEAM per elaborar el futur pla director per protegir i difondre aquestes restes.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu