societat

L’IMAS activa un pla d’ajudes per fer front a la crisi social que genera l’epidèmia del COVID-19

El Consell de Mallorca destina 5 milions d'euros més de romanent a l'IMAS per reforçar diferents programes

L%27IMAS+activa+un+pla+d%27ajudes+per+fer+front+a+la+crisi+social+que+genera+l%27epid%C3%A8mia+del+COVID-19

Juana és la cuidadora de Magdalena, de 88 anys. Ella és una de les 130 persones ateses pel Servei d’Atenció Integral a Domicili del Consell de Mallorca. Aquest programa està implantat a 16 municipis de l’illa i ofereix a la gent gran dependent els mateixos serveis que una residència, però a casa seva.

El coronavirus s’ha acarnissat a les residències de gent gran, tot i que a les de titularitat del Consell la incidència ha estat de l’1,5 per cent. Segons el president de l’IMAS, Javier de Juan, l’epidèmia ha evidenciat que el model residencial està obsolet i que cal avançar cap a l’atenció domiciliària. Per això, la institució hi destinarà un milió i mig d’euros més enguany i pretén doblar el nombre d’usuaris a finals del 2020.

La crisi sanitària també ha causat una allau de sol·licituds de la renda mínima d’inserció: a l’abril se n’han demanat un 448 per cent més que el mateix mes del 2019, una tendència que continua el maig. Per això, el consell hi destinarà un milió i mig d’euros més. També reforçarà amb la mateixa quantitat els programes per donar un sostre a les persones sense llar durant el coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflictes per l’increment de caravanes a Son Serra

Els veïns es queixen que estacionin al nucli urbà i els caravanistes lamenten que hi ha pocs llocs habilitats a Mallorca

La majoria de casos de COVID-19 importats a les Illes provenen d’altres zones d’Espanya

Lidera el rànquing Catalunya, amb 11 casos, alguns dels quals han causat brots en diversos contagiats residents a Balears. De...

Mor al Brasil el bisbe espanyol Pere Casaldàliga

Va ser un dels impulsors de la teologia de l'alliberament i defensor dels drets dels indígenes a l'Amazònia

Primer cap de setmana amb vigilància privada a Lluc

L'objectiu és controlar l'aforament, garantir les mesures sanitàries i evitar comportaments incívics