espanya

L’Imperial College de Londres xifra en 7 milions el número d’infectats a Espanya


L’Imperial College de Londres, centre d’estudis universitaris i d’investigació britànic, ha calculat que un 15% de la població espanyola s’ha infectat del coronavirus. Es tracta d’una estimació formulada per models de projecció de dades (probabilitat estadística) que situa la xifra de positius a Espanya, de mitjana, en els 7 milions, una xifra immensament superior als 94.417 diagnòstics del dia d’avui. L’estudi assenyala que de no haver-se pres les mesures de contenció de la mobilitat, la xifra oficial de diagnosticats seria a hores d’ara de 16.000 persones més. Aquests resultats situen l’estat espanyol al capdavant dels europeus afectats. L’estimació pel país on més impacte ha tingut la pandèmia, Itàlia, és del 9,8% de la seva població infectada.

El director del Centre Espanyol d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que ja coneixia aquest informe que avui s’ha fet públic a Espanya. Ha apuntat que, tractant-se de resultats basats en l’aplicació de models i no amb la realitat, se n’han de prendre amb cautela les dades. Amb tot, es tracta d’unes conclusions que avalen les mesures que el seu equip ha empés el govern central a prendre amb vistes a la contenció de la propagació de la COVID-19.

 

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llibertat amb càrrecs els nou detinguts que quedaven per declarar de l’operació Volhov

Segons fonts judicials tots s'han acollit al seu dret de no declarar

Sanitat comunica 25.595 nous contagis per coronavirus i 239 noves morts

Madrid és l'única comunitat que, malgrat l'alta incidència, ha aplicat un tancament perimetral de només tres dies

Controls a les carreteres espanyoles per fer complir els tancaments perimetrals

Galícia no ha tancat tot el territori, però sí les principals ciutats

L’Estat preveu una inversió de 100 milions d’euros per al sector turístic de les Illes

La ministra Reyes Maroto ha indicat que l'objectiu d'aquesta inversió és apostar per la modernització de les infraestructures, la diversificació...