espanya

L’Imperial College de Londres xifra en 7 milions el número d’infectats a Espanya


L’Imperial College de Londres, centre d’estudis universitaris i d’investigació britànic, ha calculat que un 15% de la població espanyola s’ha infectat del coronavirus. Es tracta d’una estimació formulada per models de projecció de dades (probabilitat estadística) que situa la xifra de positius a Espanya, de mitjana, en els 7 milions, una xifra immensament superior als 94.417 diagnòstics del dia d’avui. L’estudi assenyala que de no haver-se pres les mesures de contenció de la mobilitat, la xifra oficial de diagnosticats seria a hores d’ara de 16.000 persones més. Aquests resultats situen l’estat espanyol al capdavant dels europeus afectats. L’estimació pel país on més impacte ha tingut la pandèmia, Itàlia, és del 9,8% de la seva població infectada.

El director del Centre Espanyol d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que ja coneixia aquest informe que avui s’ha fet públic a Espanya. Ha apuntat que, tractant-se de resultats basats en l’aplicació de models i no amb la realitat, se n’han de prendre amb cautela les dades. Amb tot, es tracta d’unes conclusions que avalen les mesures que el seu equip ha empés el govern central a prendre amb vistes a la contenció de la propagació de la COVID-19.

 

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Investiguen per prevaricació el delegat del Govern a Madrid

El polític haurà de comparèixer de manera telemàtica

Yolanda Díaz demana consens polític per afrontar transformacions laborals de fons

Ha comparegut davant la comissió de treball del Senat

El Govern es planteja avançar la desescalada en alguns territoris

Es valorarà en funció de l'evolució de l'epidèmia

Sánchez demana als presidents autonòmics que potenciïn el turisme nacional

El Govern espanyol està elaborant protocols per  implantar mesures de seguretat en l'àmbit turístic com a pas necessari per garantir...