X

L’independentisme impulsa una comissió sobre Pegasus al Parlament català

Els vots de PSOE, PP, VOX i Ciutadans han impedit una investigació similar al Congrés dels Diputats, però Pedro Sánchez haurà de comparèixer

03/05/2022

L’independentisme impulsa una comissió sobre Pegasus al Parlament català

Republicans, Junts, la CUP i els Comuns impulsen la creació d’una comissió d’investigació sobre Pegasus al Parlament català. Això succeeix després que els vots de PSOE, PP, VOX i Ciutadans han impedit una comissió similar al Congrés. En qualsevol cas, però, Pedro Sánchez haurà de comparèixer per donar explicacions a la cambra, a petició dels independentistes.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, haurà de comparèixer davant el Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el presumpte cas d’espionatge amb el programa Pegasus. Així ho han sol·licitat els partits independentistes, que han tirat endavant la iniciativa amb el suport del Partit Popular. De fet, la portaveu del Grup Parlamentari Popular en el Congrés, Cuca Gamarra, ha afirmat que són necessàries explicacions públiques per part “del màxim responsable de la seguretat de l’Estat”.

Els republicans, a més, continuen apuntant cap a la ministra de Defensa, Margarita Robles. El portaveu del Grup Parlamentari Republicà en el Congrés, Gabriel Rufián, ha dit que la posició de Robles “seria insostenible” en una democràcia plena, si li hagués passat per alt un espionatge al telèfon del president de l’Executiu, perquè és “la màxima responsable dels serveis d’intel·ligència”.

Parlament català

Des del Govern central, la portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez, ha defensat que Robles donarà explicacions al Congrés i ha assegurat que tant la ministra com la directora del CNI tenen “el suport del president”. El presumpte cas d’espionatge de Pegasus serà tractat a una comissió d’investigació al Parlament català, a petició de republicans, Junts, la CUP i els comuns.

03/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris