X

L’independentisme qualifica de “cortina de fum” el presumpte cas d’espionatge a Sánchez i Robles

El PP dona suport al Govern en la defensa de la seguretat de l'Estat, però parla de casualitat política "no menor"

02/05/2022

L’independentisme qualifica de “cortina de fum” el presumpte cas d’espionatge a Sánchez i Robles

La notícia s’ha produït passats uns minuts de les nou. Els mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, haurien estat espiats amb el programa Pegasus ara fa un any. L’Executiu central ja ha interposat una denúncia davant l’Audiència Nacional per esclarir els fets. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha posat en valor el compromís del Govern amb la veritat i, també, “amb la defensa de l’estat de dret”.

L’espionatge hauria coincidit en el temps amb la crisi marroquina i els indults del procés. I, precisament, des de l’independentisme català han qualificat la denúncia de “cortina de fum”. El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha qüestionat la veritat “en allò que el Govern espanyol ha explicat avui”, mentre que la portaveu de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Plaja, ha reclamat “assumpció de responsabilitats” i ha apuntat cap “el Govern espanyol i els seus serveis d’intel·ligència”.

Casualitat

Els populars han donat suport al Govern en la defensa de la seguretat de l’Estat. Però el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha dit que el fet que se sàpiga precisament “avui” aquest presumpte cas d’espionatge “no deixa de ser una casualitat no menor”. Pegasus és un programa israelià que infecta els telèfons a través dels buits de seguretat i els controla de manera remota.

02/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris