X

L’INE estudiarà els nostres desplaçaments i hàbits a partir de la localització dels mòbils

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s'han complert totes aquestes garanties de privadesa

17/11/2019

L’INE estudiarà els nostres desplaçaments i hàbits a partir de la localització dels mòbils

Les tres principals operadores de telefonia cediran informació dels clients a l’Institut Nacional d’Estadística per un estudi sobre els hàbits de la població espanyola. Però per saber si és legal aquest ús de les nostres dades i com podem evitar que les cedeixin, IB3 Notícies n’ha parlat amb un advocat expert en privacitat.

L’Institut Nacional d’Estadística estudiarà quins desplaçaments i quins hàbits tenen els espanyols a partir de la localització dels telèfons mòbils. Per a això, invertiran fins a 500.000 euros per analitzar les dades que els cediran les tres principals companyies telefòniques: Movistar, Vodafone i Orange. Però és legal aquest ús de les dades?

Diego Fanjul, Advocat expert en privadesa i protecció de dades, defensa que, si les dades són anònimes, no hi ha problema en la cessió. Però s’han de vigilar quines garanties tindrà l’INE perquè no es desvelin dades personals. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s’han complert totes aquestes garanties de privadesa.

L’advocat sosté que la gent cada vegada està més conscienciada sobre la privadesa de les seves dades, tot i que en aquest cas no tothom podrà evitar que les entreguin a l’INE.

A partir del 18 de novembre començarà l’estudi. Els clients de Vodafone tenen l’opció de negar-se a cedir les dades, encara que siguin anònimes. Per als usuaris de Movistar i Orange, els experts proposen dues solucions: o bé apagar el telèfon o bé fer-lo servir en mode avió i només amb el wifi.


L’INE ‘rastrejarà’ durant vuit dies tots els telèfons mòbils

17/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris