societat

L’INE estudiarà els nostres desplaçaments i hàbits a partir de la localització dels mòbils

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s'han complert totes aquestes garanties de privadesa

L%27INE+estudiar%C3%A0+els+nostres+despla%C3%A7aments+i+h%C3%A0bits+a+partir+de+la+localitzaci%C3%B3+dels+m%C3%B2bils

Les tres principals operadores de telefonia cediran informació dels clients a l’Institut Nacional d’Estadística per un estudi sobre els hàbits de la població espanyola. Però per saber si és legal aquest ús de les nostres dades i com podem evitar que les cedeixin, IB3 Notícies n’ha parlat amb un advocat expert en privacitat.

L’Institut Nacional d’Estadística estudiarà quins desplaçaments i quins hàbits tenen els espanyols a partir de la localització dels telèfons mòbils. Per a això, invertiran fins a 500.000 euros per analitzar les dades que els cediran les tres principals companyies telefòniques: Movistar, Vodafone i Orange. Però és legal aquest ús de les dades?

Diego Fanjul, Advocat expert en privadesa i protecció de dades, defensa que, si les dades són anònimes, no hi ha problema en la cessió. Però s’han de vigilar quines garanties tindrà l’INE perquè no es desvelin dades personals. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s’han complert totes aquestes garanties de privadesa.

L’advocat sosté que la gent cada vegada està més conscienciada sobre la privadesa de les seves dades, tot i que en aquest cas no tothom podrà evitar que les entreguin a l’INE.

A partir del 18 de novembre començarà l’estudi. Els clients de Vodafone tenen l’opció de negar-se a cedir les dades, encara que siguin anònimes. Per als usuaris de Movistar i Orange, els experts proposen dues solucions: o bé apagar el telèfon o bé fer-lo servir en mode avió i només amb el wifi.


L’INE ‘rastrejarà’ durant vuit dies tots els telèfons mòbils

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Teatre Principal de Maó celebra el 190 aniversari amb un recital de la soprano Ainhoa Arteta

Construït per Giovanni Palagi és el teatre d'òpera més antic d'Espanya

La majoria de les persones que se suïciden a Balears són homes casats de mitjana edat amb responsabilitats

L'estudi del sociòleg Sebastià Rotger també indica que la majoria es concentren al Llevant de Menorca

Pares i Mares Noel ballen en línia al Passeig del Born

Un acte molt solidari i també festiu, que se celebra ja per cinquena vegada

Capdepera celebra amb èxit la festa de l’Alei-Alei

Els més joves han pres les torxes i entonat la cançó, en una tradició recuperada l'any passat