societat

L’INE estudiarà els nostres desplaçaments i hàbits a partir de la localització dels mòbils

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s'han complert totes aquestes garanties de privadesa

L%27INE+estudiar%C3%A0+els+nostres+despla%C3%A7aments+i+h%C3%A0bits+a+partir+de+la+localitzaci%C3%B3+dels+m%C3%B2bils

Les tres principals operadores de telefonia cediran informació dels clients a l’Institut Nacional d’Estadística per un estudi sobre els hàbits de la població espanyola. Però per saber si és legal aquest ús de les nostres dades i com podem evitar que les cedeixin, IB3 Notícies n’ha parlat amb un advocat expert en privacitat.

L’Institut Nacional d’Estadística estudiarà quins desplaçaments i quins hàbits tenen els espanyols a partir de la localització dels telèfons mòbils. Per a això, invertiran fins a 500.000 euros per analitzar les dades que els cediran les tres principals companyies telefòniques: Movistar, Vodafone i Orange. Però és legal aquest ús de les dades?

Diego Fanjul, Advocat expert en privadesa i protecció de dades, defensa que, si les dades són anònimes, no hi ha problema en la cessió. Però s’han de vigilar quines garanties tindrà l’INE perquè no es desvelin dades personals. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ja ha anunciat una investigació per saber si s’han complert totes aquestes garanties de privadesa.

L’advocat sosté que la gent cada vegada està més conscienciada sobre la privadesa de les seves dades, tot i que en aquest cas no tothom podrà evitar que les entreguin a l’INE.

A partir del 18 de novembre començarà l’estudi. Els clients de Vodafone tenen l’opció de negar-se a cedir les dades, encara que siguin anònimes. Per als usuaris de Movistar i Orange, els experts proposen dues solucions: o bé apagar el telèfon o bé fer-lo servir en mode avió i només amb el wifi.


L’INE ‘rastrejarà’ durant vuit dies tots els telèfons mòbils

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...

Residents d’Esporles sol·liciten la neteja de l’habitatge on es trobaren dos cadàvers

En un escrit dirigit al jutge asseguren que l'olor procedent de l'immoble és insuportable i demanen mesures per assegurar la...