3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
El Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR) compleix 90 anys
En el bessó de la finca pública de Menut s’hi troba el document que parla dels inicis del viver forestal ubicat a la mateixa finca. És el pla anual de l’any 1933, que justifica la seva creació per servir de planta, sobretot, l’administració. Llavors, els districtes forestals pretenien dotar cada província d’un viver. El d’aquesta finca pública va costar 26.000 pessetes.
Les necessitats d’aquell temps eren diferents de les actuals, quan el valor de la fusta era més alt. “Ara la prioritat és recuperar hàbitats i paisatges” explica Carles Cardona, el tècnic del Centre Forestal, qui recorda que la filosofia d’abans era “restaurar en el sentit de plantar arbres, les espècies eren pràcticament totes arbustives, i no necessàriament autòctones”.
Però aquest és tan sols un dels més de 800 documents que s’han digitalitzat de l’arxiu forestal. D’altres, que al centre troben interessants, són documents per valorar diferents finques públiques després que l’Estat les va desamortitzar per vendre-les. Per exemple, diu Cardona, “Menut, Binifaldó o ca s’Amitger. Aquests documents són interessants perquè fan una foto fixa de com estava el bosc en aquell moment.”
En resum, a l’arxiu trobam documentació administrativa dels òrgans encarregats de gestionar els boscos de les Illes Balears des del 1860 fins a gairebé l’actualitat. Se n’han digitalitzat més de 20.000 pàgines i s’han preservat de la humitat i altres desperfectes que havien patit els darrers anys.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil