X

L’IPC registra el mes d’abril a les Illes l’increment interanual més gran: ha arribat al 4,6%

Omplir el cistell de la compra és un 13% més car que ara fa un any, seguit de les begudes alcohòliques, el tabac i els restaurants. Per contra, l'habitatge, l'aigua, el gas, els carburants i la llum s'han abaratit més d'un 10%

12/05/2023

L’IPC registra el mes d’abril a les Illes l’increment interanual més gran: ha arribat al 4,6%25

Redacció

Les Balears tornen a tenir els preus dels aliments disparats. Omplir el cistell de la compra és un 13% més car ara que fa just un any. L’encariment dels aliments repercuteix directament a la restauració, que és un altre dels sectors que més s’ha encarit en el darrer any. Sortir a dinar o sopar a un restaurant o a prendre alguna cosa a una terrassa és un 8,6% més car que el 2022. Per contra, l’habitatge, l’aigua, el gas, els carburants i la llum s’han abaratit més d’un 10%.

Així mateix, l’IPC ha registrat aquest passat mes d’abril a les Illes l’increment interanual més gran, amb una pujada d’1,2 punts, i ha arribat fins al 4,6%. És la dada definitiva publicada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística.

Segons el Govern central, tot i que tenim els preus dels aliments molt elevats, la inflació del cistell de la compra ha cedit una mica el mes d’abril gràcies a la rebaixa de l’IVA en determinats aliments que es va posar en marxa a principis d’any i a la caiguda del preu de l’energia. De fet, el Ministeri d’Assumptes Econòmics apunta que Espanya és el país de la Unió Europea on menys puja l’IPC.

No obstant això, ara hi ha un altre front: la sequera, la qual amenaça a tornar a encalentir els preus dels productes frescos. Al carrer les opinions són diverses, però sobretot predomina entre la gent entrevistada per IB3 Notícies una sensació constant d’impotència.

12/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris