X

Les llengües cooficials podran parlar-se en el Congrés des de la setmana que ve

La traducció del català, el gallec i l'euskera estarà garantida perquè la cambra contractarà els traductors que estimi oportuns i que ja treballaven al Senat. Si algun diputat vol utilitzar l'asturià o l'aranès haurà d'autotraduir-se

13/09/2023

Les llengües cooficials podran parlar-se en el Congrés des de la setmana que ve

L'expresidenta de Balears Francina Armengol el dia que va ser investida presidenta del Congrés. / EFE

Redacció

La Mesa del Congrés ha adoptat aquest dimecres un acord, amb el vot en contra del PP, perquè les llengües cooficials puguin utilitzar-se en l’hemicicle ja des de dimarts que ve, fins i tot abans que s’aprovi la reforma del reglament del Congrés que es va registrar amb aquest objectiu. De fet, els diputats que ho desitgin ja les podran utilitzar en el debat de presa en consideració d’aquesta reforma reglamentària, que serà l’únic punt del ple de l’ordre del dia que se celebrarà la setmana que ve.

Fonts parlamentàries han explicat que la traducció del català, el gallec i l’euskera estarà garantida perquè el Congrés contractarà els traductors que estimi oportuns i que ja treballaven al Senat. A més, la institució disposa d’auriculars, necessaris perquè tots els presents en l’hemicicle puguin entendre tots els oradors que usin aquestes llengües cooficials. Això sí, si algun vol utilitzar l’asturià o l’aranès haurà d’autotraduir-se.

Amb aquesta decisió, el PSOE i Sumar donen compliment a l’anunci que va realitzar la presidenta del Congrés, Francina Armengol, en el discurs que va pronunciar després de la seva elecció el passat 17 d’agost, quan va assegurar que les llengües cooficials podrien utilitzar-se des d’aquest mateix moment. L’ús del català, el gallec i l’euskera va ser la condició que els grups independentistes d’ERC i Junts van posar al PSOE per donar suport a l’elecció d’Armengol i garantir així una majoria progressista en la Mesa de la Cambra.

Notícies relacionades >

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris