societat

Els voluntaris que estudien l’evolució de la posidònia fan la darrera immersió de l’any

Els resultats que s'extreuen serveixen per dissenyar polítiques de gestió efectives per preservar aquesta planta

Els+voluntaris+que+estudien+l%27evoluci%C3%B3+de+la+posid%C3%B2nia+fan+la+darrera+immersi%C3%B3+de+l%27any

Darrera immersió dels voluntaris de la xarxa de monitoratge de posidònia per mesurar l’estat de les praderies de la costa balear. Avui s’han submergit a la Colònia de Sant Pere i hi han observat petites millores. Més d’un centenar de bussejadors conformen aquest programa que fa 17 anys que col·labora en el control d’aquesta planta.

La Xarxa de Monitoratge de la Posidònia es va iniciar l’any 2002, i té l’objectiu de fer un seguiment a les 39 estacions arreu de les Illes, on s’avalua l’evolució i la salut de les praderies de posidònia, tenint en compte una sèrie de paràmetres. També es mesura la possible presència de nacres i algues invasores.

La d’avui a la Colònia de Sant Pere és la darrera immersió d’enguany, però n’hi ha hagudes moltes més. Durant la campanya d’enguany, s’hi ha realitzat seguiment a 27 estacions de posidònia: 15 es troben a Mallorca. 10 a Menorca. I 2 a Formentera. A Mallorca i Formentera el seguiment ha estat possible gràcies a 15 clubs o centres de busseig, i un total de 117 bussejadors voluntaris.

A Menorca, el seguiment es realitza conjuntament amb l’Observatori Socioambiental de Menorca. Un pic acabada la campanya d’enguany, ara arriba el moment d’estudiar les dades recollides, i extreure les conclusions amb un gran objectiu: establir mesures d’informació, control i gestió per preservar les praderies de posidònia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sóller Divers, al Port de Sóller, ja té les portes obertes

El centre de busseig ja fa sortides des de la setmana passada

L’Ajuntament de Manacor ha d’esmenar a escarada el Pla General, que té prop de 200 deficiències

El ple municipal l'hauria d'aprovar de manera definitiva abans del mes de novembre, perquè si no fos així es tornaria...

Palma guanya 2 quilòmetres de carril bici

El nou tram connecta dos punt de la xarxa de carril bici de ciutat que suma ja 92 quilòmetres

El projecte de reforç del dic de Cala Rajada afectarà 2.700 m² de posidònia

Per poder dur a terme les obres, Ports de les Illes haurà de compensar el Fons de Posidònia amb 190.000...