X

Llorenç Córdoba farà cessar el vicepresident del Consell de Formentera, José Manuel Alcaraz

Córdoba exerceix com a president no adscrit a cap formació després de la seva expulsió de Sa Unió

23/02/2024

Llorenç Córdoba farà cessar el vicepresident del Consell de Formentera, José Manuel Alcaraz

Llorenç Córdoba al Parlament on també és diputat per Formentera. / Isaac Buj

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha anunciat la intenció de fer cessar el vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració de Formentera, José Manuel Alcaraz, de tots els seus càrrecs a la institució insular, segons ha avançat Diario de Ibiza i ha confirmat el propi president abans de començar el ple extraordinari d’aquest divendres.

“Al final he hagut de prendre la decisió de fer cessar el senyor Alcaraz per falta de confiança” ha manifestat Llorenç Córdoba que ha afegit que ho fa amb l’objectiu de desbloquejar el funcionament de la institució perquè “fins ara hi havia una mena de bloqueig malintencionat”. La intenció de Córdoba és fer efectiu el cessament a partir de dilluns de la setmana vinent. A partir d’aquell moment les àrees i les funcions que assumia Alcaraz les assumirà el mateix Córdoba a l’espera de distribuir-les entre la resta de consellers de l’equip de govern.

La decisió ha estat molt criticada tant per l’oposició com pel mateix equip de govern de Llorenç Córdoba. El portaveu dels consellers del grup de Sa Unió, Óscar Portas, ha dit que aquesta darrera actuació demostra que el president “està tot sol i continua aferrat a la cadira” i ha ironitzat amb les noves funcions que assumirà quan es faci efectiu el cessament: “S’està convertint en un Superman de la política”. Els consellers de Sa Unió, segons ha explicat, tenen previst reunir-se en les pròximes hores per decidir les actuacions que duran a terme.

Els dos partits de l’oposició, Gent per Formentera i Partit Socialista, també s’han mostrat molt crítics amb aquest darrer episodi de la crisi. Alejandra Ferrer, portaveu de Gent per Formentera, ha assegurat que “avui dia el consell està paralitzat i són molts els projectes que s’estan quedant pel camí”. En la mateixa línia ha parlat Rafa Ramírez, portaveu del Partit Socialista de Formentera: “En comptes de dedicar-se a fer feina pels interessos públics, estan en una brega interna que sembla que durarà temps”.

José Manuel Alcaraz és, a més, portaveu de l’equip de Govern del Consell de Formentera i president del PP de l’illa, formació integrada dins Sa Unió. A inicis del mes de febrer, arran de la crisi oberta entre el grup de Sa Unió i el president, Córdoba va explicar que continuaria governant basant-se en el programa electoral de Sa Unió, sense descartar negociacions amb relació a punts concrets.

Llorenç Córdoba va ser formalment expulsat de la coalició a mitjan gener, i ha assegurat que no se sent sorprès “després de la campanya orquestrada en els últims mesos pel president del PP de Formentera, José Manuel Alcaraz, per intentar prendre el poder de l’illa amb finalitats que no tenen res veure amb l’interès general dels formenterers”.

Notícies relacionades >

23/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris