economia

Lloyd Milen, cònsol del Regne Unit: “Tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”

Transmet un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca

Lloyd+Milen%2C+c%C3%B2nsol+del+Regne+Unit%3A+%22Tota+la+gent+que+tenia+un+vol+amb+Thomas+Cook+avui+podr%C3%A0+tornar+a+casa%22

El cònsol del Regne Unit a les Illes Balears, Lloyd Milen, ha assegurat al programa ‘Els dematins’ d’IB3 Televisió que “tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”. Els consol britànic ha volgut transmetre un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca.

De fet, Menorca és l’aeroport més afectat (14 vols, 7 d’anada i 7 de tornada). A més, Thomas Cook té cinc hotels (tots a Ciutadella), amb 1.500 passatgers allotjats. És el quart operador turístic de Menorca, darrere TUI, Jet2 i Easyjet. Transporta 88.000 turistes cada any, el 17% dels britànics que arriben a l’illa. I el turisme britànic concentra el 30% del passatge amb Menorca.

Thomas Cook ha fet fallida després d’haver intentar ahir diumenge un darrer intent de rescat. El grup turístic va reunir-se in extremis amb el seu màxim accionista Fosun Tourism Group però la reunió no va arribar a bon port i entra ara en suspensió de pagaments. L’intent era el d’aconseguir 200 milions de lliures més (226 milions de dolars) per evitar el seu col·lapse, a banda dels 900 milions de lliures que ja s’havien acordat en una primera proposta de rescat.

Efecte dominó per als hotelers balears

El sector hoteler balear està preocupat pels possibles impagaments. Els turoperadors paguen a 90 dies vista, pel que, en cas de fallida, els establiments podrien perdre els ingressos de 3 mesos.

A Tunísia els hotelers no deixen partir els clients si no els paguen abans. Al Regne Unit, el Govern britànic ha anunciat que està preparat per rescatar els turistes britànics en cas que la companyia deixi d’operar. Tots els viatgers tenen garantit el retorn a casa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els locals dels punts calents, tancats fins al setembre

Els negocis dels carrers de la Cervesa, del 'Jamón' i Punta Balena que encara estaven oberts han abaixat la persiana després de rebre la notificació de la policia local

Menorca només obrirà el 40% dels hotels, tot i l’arribada de turisme britànic

Els hotelers aprofiten l'inici de l'operativa de Jet2 per denunciar que el Consell no els té en compte a l'hora...

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves de Cala Blanca

Són les primeres coves subterrànies de titularitat i gestió públiques de tot l'Estat que s'obren al públic