X

Lluís Pons Livermore, l’home rècord de la fona balear

El foner menorquí ha aconseguit llençar una pedra a 168 metres

21/11/2022

Lluís Pons Livermore, l’home rècord de la fona balear

Redacció

Llucmajor, 13 de novembre de 2022. Lluís Pons Livermore llença una pedra a 168 metres. És rècord de les Illes Balears en categoria d’homes. Curiosament, la marca és un metre inferior a la que va aconseguir en categoria infantil, l’any 2000. El motiu, el campionat es va fer a un camp acabat de llaurar i els llançaments no tenien recorregut una volta tocaven terra.

La bassetja que va emprar aquest santlluïser de 37 anys té la seva història i una fiabilitat màxima. El nou plusmarquista absolut s’ha guardat el projectil amb el qual va superar el registre de Francesc Camuñas de l’any 1991.

Un parell de setmanes abans, a la tercera Copa del Món disputada a Sant Carles, l’Associació Mundial el va distingir com el foner més complet per la promoció que fa d’aquesta activitat i la seva habilitat en el maneig de la fona.

Expert divulgador arreu del món d’aquesta arma ancestral, al menorquí l’ha sorprès l’interès que ha despertat aquesta pràctica i la seva història a través de les xarxes socials. A més, les darreres setmanes, a Livermore li ha arribat un nou encàrrec lligat al món audiovisual.

21/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });