X

Llum verda al Parlament a la petició de Vox de destinar 20 milions d’euros a la lliure elecció de llengua

El conseller Antoni Vera ha defensat que no hi haurà segregació lingüística a les aules, tot i que l'oposició qualifica aquesta partida d'"error"

19/12/2023

Llum verda al Parlament a la petició de Vox de destinar 20 milions d’euros a la lliure elecció de llengua

Foto: Isaac Buj / Europa Press

La petició de Vox de destinar 20 milions d’euros per a la lliure elecció de llengua als centres educatius de les Illes Balears ha estat aprovada aquest dimarts capvespre al Parlament, amb els vots a favor del Partit Popular. El conseller Antoni Vera ha defensat, així mateix, que no hi haurà segregació lingüística a les aules.

Avui ha estat el primer dels tres dies que es debatrà a la cambra parlamentària la Llei dels pressuposts per al 2024. Més de 7.000 milions d’euros que, previsiblement, s’aprovaran dijous. Els primers comptes de la presidenta Marga Prohens al capdavant de la comunitat autònoma.

En el debat de les esmenes de la Conselleria d’Educació, han arribat els retrets. Els partits de l’esquerra han recriminat que el Partit Popular hagi acceptat les exigències de Vox de destinar 20 milions d’euros per aplicar la lliure elecció de llengua als centres educatius. Ho qualifiquen d'”error”, perquè asseguren que suposarà “segregació a les aules”.

En concret, la diputada del PSIB-PSOE Amanda Fernández ha acusat Vera d’haver quedat “desacreditat davant la comunitat educativa per haver cedit davant Vox”. Tot i així, amb els seus vots, el PP i Vox han aprovat la mesura.

Per part seva, sindicats de l’ensenyament públic i col·lectius a favor de la llengua catalana rebutgen la partida de 20 milions d’euros que el Govern destinarà a la lliure elecció de llengua a les escoles a petició de Vox.

A més d’educació, el plat fort del debat de pressuposts d’avui, s’han debatut els comptes de Turisme. El conseller Jaume Bauzá ha defensat els comptes del principal motor econòmic de les Balears, tot i que l’oposició ha recriminat al conseller que el seu pressupost fomentarà l’increment dels visitants, fet que provocarà, diuen, “més massificació i degradació de recursos naturals”.

Entre Educació i Turisme, el Partit Popular ha acceptat 7 esmenes dels partits de l’esquerra. Així mateix, el Parlament ha tirat enrere una esmena del PP i una altra de Vox en la primera votació. La sessió es reprendrà a les 9 h d’aquest pròxim dimecres, amb el debat de les esmenes de la Conselleria d’Hisenda.

Notícies relacionades >

19/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris