societat

Localitzen 13 pasteres amb 201 migrants a bord a Mallorca, Cabrera, Eivissa i Formentera

Delegació de Govern preveu que la xifra d'embarcacions i de migrants creixi en les pròximes hores


La Guàrdia Civil ha localitzat aquest divendres 13 embarcacions tipus pastera i detingut un total de 201 migrants a Mallorca, Cabrera, Eivissa i Formentera, segons ha informat Delegació del Govern a Balears.

Devers les 2h de la matinada, el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) ha detectat tres embarcacions a unes deu milles a l’est de Cabrera. Guàrdia Civil i Salvament Marítim s’han mobilitzat per interceptar-la.

La ‘Salvamar Acrux’, amb base a Port Portals, ha acudit al lloc i ha rescatat 40 ocupants, tots ells homes, per traslladar-los després al port de Palma, amb previsió d’arribar a primera hora del matí.

D’altra banda, un vaixell mercant ha albirat una pastera en alta mar de matinada, a més de 50 milles al sud de Portocolom (Felanitx). Al voltant de les 3h de la matinada s’han mobilitzat la Guàrdia Civil i Salvament Marítim amb l’embarcació ‘Illes Pitiüses’ des de Portocolom.

En aquest cas, han rescatat 11 ocupants, tots homes, per traslladar-los a Portocolom i posteriorment a Palma. A aquestes embarcacions, se’n sumen tres més en aigües de Cabrera amb un total de 41 persones a bord.

A EIVISSA ARRIBEN 109 MIGRANTS AMB 6 EMBARCACIONS:

A Eivissa, la Guàrdia Civil ha interceptat 16 migrants en terra a platja d’en Bossa, però la barca en la qual haurien arribat encara no ha estat localitzada. En el mateix lloc es trobat una altra embarcació amb vuit migrants.

Així mateix, s’ha localitzat una altra pastera a Marina de Botafoc amb 11 migrants, dues més a Figueretes amb 60 migrants i una embarcació a Formentera amb 14 migrants.

En total, aquest divendres han arribat a les Pitiüses un total de 109 migrants a bord d’un total de 6 embarcacions.

BALANÇ 2020:

Si sumam aquestes darreres barques, enguany han arribat a les Illes un total de 88 pasteres amb 1.147 migrants a bord. Les darreres arribaren el passat 19 d’octubre a Mallorca, Eivissa i Formentera, amb 137 migrants a bord.

La delegada del Govern, Aina Calvo, ha reconegut que Balears s’ha convertit  en una escala en el camí migratori de joves algerians que volen fugir del seu país. En tots els casos, s’obre un expedient de devolució i tots els migrants són traslladats a la península.


Aina Calvo sobre les pasteres: “No ens precipitem a pensar que d’aquí a un any no ho podrem gestionar”
Balears, escala de pasteres: n’arriben una dotzena en dos dies amb almenys 137 migrants

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa