X

L’oci nocturn demanarà que els ERTO es perllonguin almanco fins a l’abril

El sector, molt tocat per les restriccions, exigeix que el subsidi s'allargui per donar cobertura als treballadors

11/01/2022

L’oci nocturn demanarà que els ERTO es perllonguin almanco fins a l’abril

La pandèmia afecta tots els sectors, però especialment dos en concret: l’oci nocturn i les agències de viatges, que tenen encara molts de treballadors en ERTO, en Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació. Segons l‘Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de les Illes, Aviba, el 50 per cent dels seus associats encara continua sota aquest paraigües laboral, un salvavides des que va començar la crisi sanitària per a molts de treballadors i que els sindicats avisen que serà necessari perllongar més enllà del 28 de febrer, que és quan expiren. “Estam segurs que el tema dels viatges es recuperarà, gairebé amb una pujada recta, n’estam convençuts… Però fins que això no arribi, no podem treure els treballadors dels ERTO, perquè estam en uns mínims de facturació escandalosos”, ha explicat a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio el president de l’Associació, Xisco Mulet.

Tot i que no hi ha xifres concretes dels treballadors que romanen en ERTO a l’oci nocturn, el president del sector a Eivissa, José Luis Benítez, explica que molts companyis s’han vist obligats a canviar de feina per les restriccions i la clausura dels locals durant mesos. Tot i això, té clar que si es confirmen els pronòstics i la recuperació no arriba fins a l’abril, demanaran que els expedients es perllonguin. “Nosaltres sol·licitarem que es puguin allargar almanco fins a finals d’abril, per intentar que la gent tengui una mitjà per subsistir, mínim un parell de mesos més”, ha confirmat Benítez. 

La secretària d’ocupació de Comissions Obreres, Yolanda Calvo, ha recordat la complicada situació per la qual passen aquests treballadors. “Hi ha gent que està en ERTO des del mes de març de 2020. La seva situació és molt difícil perquè, encara que estan protegits i cobren aquest subsidi, és evident que la quantitat moltes vegades no és suficient per cobrir les seves necessitats. És una situació molt, molt complicada”. Actualment, 5.500 persones romanen en ERTO a les Balears, 25.500 menys que fa un any.

11/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT