mallorca
L’ocupació hotelera del juny a Mallorca s’ha situat entre el 85 i el 90%, un nivell molt similar al de 2019. Són dades de la Federació Hotelera de Mallorca, que afegeix que l’ocupació ha pujat 37 punts respecte del mateix mes de l’any passat i que la despesa turística ha crescut un 22%. Els hotelers creuen que la demanda continuarà augmentant al llarg de la temporada d’estiu, però alerten del risc que suposen les vagues als aeroports i la manca de transport públic a les zones turístiques. Això, segons diuen, pot perjudicar la reputació de Mallorca com a destinació turística.
Mercats emissors
Els principals mercats emissors de turistes mostren uns nivells superiors en la seva quota de mercat respecte a 2019: set punts en el cas de l’alemany i quatre punts per damunt en el cas del nacional que, de moment, ocupa el segon lloc que tradicionalment era britànic que encara s’està recuperant.
Hàbits i despesa
En aquest sentit, s’observen canvis en la tendència de la contractació respecte als canals tradicionals dels touroperadors i un increment en la contractació directa. Els grups i incentius també s’han recuperat. Altres canvis en la tendència i hàbits per part dels clients és que sol·licita cada vegada més la combinació de berenar i allotjament i el “tot inclòs” continua a la baixa.
Quant a la despesa turística, enguany els turistes internacionals han desemborsat uns 1.207 milions, fet que suposa un augment del 22% respecte a 2019, quan la despesa va aconseguir 995 milions. En l’acumulat anual, els turistes estrangers han gastat ja un 10,4% més que en el mateix període de 2019. A més, la despesa mitjana per turista se situa en 1.128 euros, per sobre dels 920 euros (+22%) de 2019.
El canvi és fruit de l'acord de govern entre les dues formacions després de les eleccions de 2019
La ministra de Turisme passa uns dies de vacances a Mallorca i considera que les expectatives per al final de...
El projecte preveu un carril menys per als cotxes i voravies més amples
Els carrers de Palma s'han omplert de turistes i hi ha hagut aglomeracions. L’acord té una vigència de cinc anys...