món

L’OMS declara l’estat d’emergència internacional a causa del coronavirus

Ja són 213 víctimes mortals i quasi 9.700 infectats a la Xina


El director general de l’Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom, va declarar ahir vespre l’estat d’emergència internacional a causa del coronavirus. Una declaració que s’ha produït no només per la situació que viu la Xina, si no també per la seva ràpida propagació en àmbit mundial i per ajudar aquells països que no tenen les infraestructures necessàries per fer front al virus. L’OMS també ha remarcat que no és temps per la por ni per als rumors, sinó per als fets i la solidaritat.

“Ara és el moment dels fets, no de la por. Ara és el moment per a la ciència, no per als rumors. Ara és el moment per a la solidaritat, no l’estigma”, ha dit Tedros Adhanom.

A hores d’ara, la xifra ascendeix a 213 víctimes mortals i quasi 9.700 infectats a la Xina. Pel que fa a les persones que romanen en estat grau, ja són 1.527 i són 171 els casos que s’han donat d’alta.

En àmbit internacional, ja són 126 amb els dos primers casos de coronavirus detectats avui al Regne Unit i a Rússia. I és que la malaltia ja s’ha propagat al sud-est asiàtic, a Oceania, a Europa i també a Amèrica. Els països veïnats de la Xina com el Kazakshtan o Rússia ja han tancat les seves fronteres àeries i terrestres.


S’investiguen 6 possibles casos de coronavirus a Espanya
L’OMS declara l’emergència sanitària internacional pel coronavirus
Què és el coronavirus i com evitar-ho

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vuit morts en un tiroteig a una universitat de Rússia

L'autor dels fets seria un alumne del centre

L’Europa que deixa Merkel després de 16 anys

El professor de Dret Internacional Públic de la UIB J. David Janer i el periodista alemany Werner Perger analitzen l'abast de la retirada de la cancellera i la popularitat de...

Empaqueten amb plàstic l’Arc de Triomf de París

La intervenció, en memòria al projecte de la parella artística Jeanne-Claude i Christo Vladimir Javacheff, ha provocat tota mena de reaccions entre els parisencs,...

George Lombardi, una figura clau a l’ombra de Donald Trump

L'assessor de l'expresident es troba a Mallorca per fer una ronda de contactes amb simpatitzats del Partit Republicà