Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El president de la Llombardia, regió més afectada d'Itàlia: "D'aquí poc haurem de canviar el to, si no ho enteneu per les bones"
9L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha destacat avui dimecres que Corea del Sud ha de ser l’exemple a seguir per molts països per a poder vèncer a la pandèmia de COVID-19, per la seva ràpida i encertada estratègia en la lluita contra el coronavirus. “Estem treballant junt amb altres països amb transmissió comunitària per a aplicar les lliçons apreses a Corea del Sud i altres parts, i adaptar-les en els seus contextos locals”, ha declarat en una roda de premsa el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
El metge etíop ha recordat que Corea del Sud va combinar la conscienciació de la seva ciutadania amb l’expansió de la capacitat dels seus laboratoris per a testar possibles casos, va racionar l’ús de màscares i va practicar un exhaustiu seguiment de contactes amb pacients en determinades àrees afectades. A més, va aïllar casos sospitosos en instal·lacions diferents als domicilis o els hospitals, permetent que de 800 casos diaris en el pitjor moment del brot en aquest país s’ha passat als 90 actuals.
“L’OMS continua recomanant que en la mesura que sigui possible els casos confirmats menys greus siguin aïllats en instal·lacions sanitàries”, però que, de no ser-ho possible, s’usin recintes comunitaris, ha recordat Tedros.
El màxim responsable de l’OMS també avui ha ressaltat com un “increïble assoliment” l’anunci per part de laboratoris de la Xina i els EUA que ja han començat els primers tests d’una vacuna contra el COVID-19, tan sols dos mesos després que els experts xinesos compartissin la seqüenciació del genoma del virus.
Així mateix, ha subratllat que l’OMS està coordinant a experts de diferents països perquè comparteixin informació en la investigació de tractaments per als positius per coronavirus, l’anomenat Assaig de Solidaritat, al qual s’han unit laboratoris de països com Espanya, l’Argentina, França o Sud-àfrica, entre altres.
El president de la Llombardia, regió més afectada d’Itàlia: “D’aquí poc haurem de canviar el to, si no ho enteneu per les bones”
Itàlia s’aproxima als 3.000 morts pel coronavirus després que en les darreres 24 hores s’han registrat 475 morts més, la xifra més alta des que va començar la pandèmia al país en només un dia, segons les dades donades a conèixer pel director de Protecció Civil, Angelo Borrelli.
En total, la xifra de morts ja s’eleva a 2.978 mentre que els casos confirmats són més de 35.713, amb 2.648 més en el darrer dia. D’altra banda, altres 1.084 persones s’han recuperat de la malaltia Covid-19, per la qual cosa ja són 4.025 els pacients curats.
La Llombardia continua sent la regió més afectada amb 17.713 positius fins al moment, 1.493 més en el darrer dia, i 1.959 morts, altres 319 més des del darrer balanç. Amb tot, el president de la regió de Llombardia, Attilio Fontana, ha tornat a reclamar “de manera educada” als ciutadans que durant la jornada es quedin a casa, però “d’aquí poc haurem de canviar el to, si no ho enteneu per les bones”. En un missatge publicat en el seu Facebook, ha subratllat que els contagis “no es redueixen” malgrat les mesures adoptades sinó que “continuen sent i seran alts i d’aquí poc no estarem en grau d’oferir una resposta a qui emmalalteixi”. “Us estem demanant un sacrifici per a salvar vides humanes. Potser no ho heu comprès encara, però cada sortida de casa és un risc per a vosaltres i per als altres”, ha insistit Fontana, advertint que si això no canvia demanarà al Govern “mesures encara més rigoroses”.
Merkel demana unitat davant “el major desafiament que s’enfronta Alemanya des de la II Guerra Mundial”
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha demanat a la població “prendre’s de debò” la lluita contra la pandèmia del coronavirus, una qüestió que, segons ha expressat, constitueix “el major desafiament que s’enfronta Alemanya des de la Segona Guerra Mundial”.
En un discurs televisat en què la mandatària ha abordat la crisi sanitària provocada pel virus, que ha deixat de moment 28 morts i gairebé 12.000 infectats al país germànic, Merkel ha insistit que es tracta d’una qüestió de caràcter “greu”. Així, ha alertat que la idea de “normalitat, vida social i coexistència” està sent posada a prova “com mai abans” en la història. “Des de la Segona Guerra Mundial no hi ha hagut major desafiament per al nostre país que depengui tant de la nostra unitat i solidaritat”, ha afirmat.
Les seves paraules han tingut lloc després que el Govern, després d’arribar a un acord amb els 16 estats federats, ha ordenat el tancament dels col·legis, bars, restaurants, gimnasos i centres comercials de tot el país. En relació amb el proveïment dels supermercats durant la crisi, Merkel ha assegurat que les “prestatgeries s’ompliran cada dia si són buides” i ha agraït als treballadors dels supermercats i del sistema sanitari “tots els seus esforços”.
La cancellera ha volgut recalcar, a més, que Alemanya és una democràcia: “No vivim de la coerció sinó del coneixement i la participació. Aquesta és una tasca històrica i només podem aconseguir el nostre objectiu si estem junts”.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Redueix a 80 i 130 els cavallers de la colcada i no permetrà inscriure pagesos menors de 14 anys
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia