SOCIETAT

L’ONCE reivindica la importància dels cans guia

La desobediència intel·ligent en aquests animals és molt important per poder evitar situacions imprevistes com patinets o bicicletes


Absència d’agressivitat, sociable, flexible als canvis i obedient…són les principals característiques que ha de tenir un ca guia per a persones amb deficiència visual. Però per damunt de tot, desobediència intel·ligent. Una qualitat que ha agafat una especial rellevància en els darrers anys amb l’augment a les ciutats dels vehicles de mobilitat personal com bicicletes i patinets.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la funció d’aquests cans, l’ONCE, ha organitzat aquest dimarts una demostració a la qual han assistit alumnes de diferents centres escolars. Actualment, a Balears hi ha només 11 persones cegues amb cans ensinistrats. I és que no és fàcil poder rebre aquesta ajuda, ja que el temps d’espera s’allarga de mitjana fins als 4 anys. Avui dia, unes altres 3 persones amb deficiència visual de les Illes, són en aquesta situació: esperant l’arribada del seu guia de 4 potes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |