X

L’oposició retreu a Prohens el seu acord amb Vox: “Ha blanquejat l’extremadreta”

La portaveu del PSIB i expresidenta del Govern, Francina Armengol, ha qualificat el pacte de "mercadeig" polític i de "joc de cadires" imposat "des de Madrid"

04/07/2023

L’oposició retreu a Prohens el seu acord amb Vox: “Ha blanquejat l’extremadreta”

La portaveu del PSIB i expresidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el Parlament. / ISAAC BUJ

El primer torn ha estat el del grup parlamentari socialista. Francina Armengol ja va anunciar que seria ella qui faria la rèplica al discurs de Marga Prohens. L’expresidenta del Govern ha començat fent un repàs a tot els avenços que, ha dit, han aconseguit en aquests 8 anys de Govern; ha fet referència especialment a les polítiques socials, d’habitatge, mobilitat i sanitat. Ha retret a Prohens no haver parlat al seu discurs d’ahir d’atur, de mobilitat, de medi ambient o de violència de gènere; i li ha retret haver mercadejat amb els drets de la ciutadania per pactar amb l’extrema dreta.

El portaveu de Més per Mallorca, Lluis Apesteguia, ha començat la seva rèplica fent un repàs històric del segle passat sobre el feixisme d’Itàlia i Alemanya. Li ha retret a Prohens no haver acceptat el pacte del seu partit per evitar que Vox arribàs al govern. També li ha recriminat la falta de concreció en les mesures econòmiques anunciades ahir, la falta de polítiques socials i l’atac a la llengua.

El grup mixt s’ha repartit la seva intervenció entre els tres grups. Josep Castells, de Més per Menorca, l’acusa de defensar l’imperi del mercat i d’anar en contra dels desafavorits, i ha posat com exemple l’eliminació de l’impost de successions. Cristina Gómez, d’Unides Podem ha fet el seu discurs amb una bandera LGTBI a les mans, i ha denunciat que les polítiques de Prohens fomenten l’odi i la censura i que parteixen d’errades.

Notícies relacionades >

04/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT