X

L’STEI critica que només puguin fer quarantena les aules amb més de cinc positius Covid

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca, en canvi, considera coherent la mesura de Sanitat, tenint en compte que les quarantenes dels vacunats s'estan flexibilitzant 

07/01/2022

L’STEI critica que només puguin fer quarantena les aules amb més de cinc positius Covid

Europapress

STEI Intersindical ha criticat la nova mesura adoptada per la Comissió de Salut Pública, que estableix que una aula completa només podrà fer quarantena a partir dels cinc infants positius de Covid, per considerar-la “economicista”. La Comissió de Salut Pública, formada per representants del ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha acordat aquest divendres que la quarantena per a tota una classe es doni quan hi hagi cinc casos o més d’infecció activa o una afectació del 20 % o més dels alumnes de la classe en un període igual o inferior a 7 dies.

Ramón Mondéjar, membre de l’executiva de l’STEI, ha parlat per a IB3 Notícies i ha dit que això pot fer que hi hagi més infeccions per Covid i que s’hagin de donar més baixes. “Els confinaments han d’estar avalats per l’Estat i per tant aquest ha de donar ajudes als pares per poder estar amb els infants, perquè sinó és un problema. El plan Mecuida no serveix massa”, ha assegurat.

Per la seva banda, el secretari d’Ensenyament Públic del sindicat, Cosme Orell, ha dit que la mesura “maquilla les xifres d’aules confinades i el nombre de casos”, fet que ha considerat “molt preocupant i criticable”. Segons Orell, les escoles han de ser “espais segurs, mantenint les màximes garanties sanitàries, tenint en compte que no hi ha una altra possibilitat real i efectiva de conciliació de vida laboral i familiar”.

LA FAPA CONSIDERA “COHERENT” LA MESURA DE SANITAT: 

En canvi, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca considera coherent la mesura de Sanitat, tenint en compte la situació al carrer. “Fora de les escoles, s’estan flexibilitzant els períodes de quarantena i aquesta mesura sembla que va en la mateixa línia”, han dit des de la federació. La FAPA diu que a més, ja s’ha iniciat la vacunació a les escoles i als instituts i que és comprensible que s’apliquin les mateixes mesures per a les persones vacunades, independentment de la seva edat.

També s’han mostrat satisfets per la decisió del retorn presencial a les aules.


Les claus de la tornada a l’escola després de Nadal: a la cua de la vacunació i canvis en els protocols

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT