X

L’STEI critica PP i Vox de voler reforçar amb 200.000 € els inspectors educatius per convertir-los en “comissaris polítics”

El sindicat de docents rebutja la partida perquè posa "una vegada més els docents sota sospita i es limita la seva llibertat a l’hora d’exercir la seva feina" i ho relaciona amb mesures com el pin parental

15/12/2023

L’STEI critica PP i Vox de voler reforçar amb 200.000 € els inspectors educatius per convertir-los en “comissaris polítics”

El secretari del sindicat STEI en l'Ensenyament Públic, Lluís Segura, aquest passat dimarts en la Comissió parlamentària on es va aprovar l'esmena de Vox de 200.000 euros a Inspecció Educativa per vigilar "intromissions ideològiques".

El sindicat d’ensenyament STEI ha criticat el reforç de 200.000 € en Inspecció Educativa aprovat en comissió al Parlament, amb els vots favorables de PP i Vox, per “preservar l’ensenyament i l’absència d’intromissions ideològiques”, segons explica el text de l’esmena presentat pel grup de Vox. El sindicat rebutja la mesura perquè consideren que converteixen els inspectors en “comissaris polítics”.

En un comunicat, l’STEI ha qualificat d'”inadmissible” aquesta partida pressupostària i la rebutja “frontalment” perquè posen “una vegada més els docents sota sospita i es limita la seva llibertat a l’hora d’exercir la seva feina” i ho relaciona amb mesures com el pin parental. “Consideram inadmissible que el PP cedeixi a aquest nou xantatge de VOX, obsessionat per acusar el professorat d’adoctrinar a les aules”.

El sindicat de docents, majoritari a l’ensenyament públic, també ha criticat que aquests doblers es “destinin a una tasca del tot innecessària, quan hi ha tantes mancances a cobrir dins el sistema educatiu de les Illes”, segon assenyalen. Recorden que la tasca del departament d’Inspecció Educativa “s’encomana l’assessorament, la supervisió, l’avaluació i el control dels centres docents d’ensenyament no universitari” i que en cap cas ha de servir per “vigilar i censurar la praxi docent del professorat”. “No han de fer de comissaris polítics del Govern de torn”, han assenyalat.

Amb tot, el sindicat ha posat a disposició dels docents els seus serveis jurídics i fa una crida “en defensa de la bona tasca dels docents, del seu compromís i de la seva integritat” contra “els deliris de l’extrema dreta per imposar la seva ideologia reaccionària a les aules, lliure de qualsevol espurna de pensament crític i respecte per la diversitat”.

Notícies relacionades >

15/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris