Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
El Certamen de Curtmetratges 'Versió femenina. Capgira la llegenda' cerca canviar el tractament tradicional a les dones
Conta la llegenda que a la Font de Son Trias, a Esporles, una dona mora es va llevar la vida esvaint-se en la seva aigua. Tot, per no poder suportar el patiment que generat per no poder obtenir l’amor del seu enamorat.
Una història que ara dues esporlerines, Xisca Grimalt i Neus Nadal, han capgirat amb el seu curtmetratge ‘Sa mora de Son Trias: Ofèlia diluïda’. Diuen que no hi ha la necessitat de fer sentir sempre la dona com la feble, que no pot suportar el dolor, la que es suïcida o s’empresona.
De fet, afirmen que la llegenda original no deixar clar aquest fet. Per això, ara l’han “actualitzat”, donant una altra versió més adaptada als nostres temps i a la nostra realitat.
Arran d’aquesta iniciativa, STEI Intersindical i Dones Educadores de les Illes Balears han donat lloc al Primer Certamen de Curtmetratges ‘Versió femenina. Capgira la llegenda’. Un concurs escolar que cerca revisar els rols de les dones a les llegendes, rondalles i altres narracions tradicionals o populars.
Segons afirma Sandra Serra, Secretària de la Dona del Sindicat STEI Intersindical, “les dones han tengut sempre un paper patriarcal i marcats pels estereotips en aquestes llegendes i rondalles, i volem fugir de tot això i que des dels centres de secundària ens facin arribar una proposta més feminista d’aquestes mateixes històries”.
El termini de presentació per aquestes escoles acaba el 15 de novembre.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista