societat

Magdalena Artigues, la modista de 81 anys de les caperutxes

Fer un vestit de cotó costa prop de 300 euros. Ho planxen i ho repunten tot a mà

Magdalena+Artigues%2C+la+modista+de+81+anys+de+les+caperutxes

Magdalena Artigues té 81 anys i molta feina al seu taller de confecció situat a damunt de casa seva a Sineu. A 81 anys, encara talla patrons i teles per confeccionar o arreglar els vestits de caperutxa que aquests pròxims dies desfilaran pels carrers del poble durant les processons de Setmana Santa.

Magdalena, amb l’ajuda de na Catalina, ha elaborat i arreglat vestits de gairebé totes les confraries del poble, que en són 16. Una de les tasques més habituals que fa és la d’arranjar els vestits que passen de generació en generació.

A part dels arranjaments, enguany en aquest taller han fet quatre vestits per a la Germandat de la Tercera Ordre de Penitència.

Però na Margalida no és l’única que fa vestits de caperutxa a Sineu. En una altra merceria na Margalida, na Maria Victòria i na Catalina han fet un vestit nou per a la Confraria del la Germandat de Donants de Sang, de la qual les tres formen part. La feina la fan gairebé tota cosint a mà.

Fer un vestit de caperutxa no és barat; al preu de la tela, que ha de ser de cotó i que pot costar entre 150 i 200 euros, s’hi ha d’afegir la feina de cosir.

La confecció i arranjament dels vestits sol començar devers dos mesos abans de Setmana Santa. De ben segur, als dos tallers tendran la feina enllestida perquè els vestits es puguin lluir a la processó de Dijous Sant, la primera de les tres que es faran aquests dies a Sineu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Tornen les corregudes de toros a Palma

Vuit mesos després que la Justícia va tombar alguns articles de la llei de toros balear

L’aeroport de Palma adapta un bany per a pacients ostomitzats

Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l'aeroport

53 mares van donar llet materna durant el 2018

Els 302,5 litres donats l'anya passat van servir per atendre 134 bebès prematurs