X

Mallorca aprova posar límit al creixement de places turístiques

El Consell aprova en el darrer ple del mandat eliminar definitivament la borsa de 17.000 places turístiques que estaven paralitzades per la moratòria

11/05/2023

Mallorca aprova posar límit al creixement de places turístiques

Imatge d'arxiu.

Maria Antònia Serra

En el darrer ple del mandat, el Consell de Mallorca ha aprovat limitar el creixement de places turístiques i definitivament s’ha eliminat la borsa de 17.000 places que estaven paralitzades per la moratòria.

Amb els vots favorables dels partits de l’esquerra, que conformen el pacte de govern, han aprovat la modificació definitiva del Pla Territorial de l’illa. Actualment, Mallorca disposa de més de 400.000 places. Al mes de març, la Comissió de Medi Ambient va instar el Consell a paralitzar la concessió de noves places turístiques a les zones madures més saturades.

La modificació del Pla Territorial, la número 3, suposa, a més, un decreixement de la superfície de sòl de desenvolupament urbà d’un 9% i una reclassificació de sòl rústic de 653 hectàrees. També se suspenen obres del Pla sectorial de carreteres, com ara 26 rondes i 4 desdoblaments.

El conseller de Turisme, Andreu Serra, ha explicat que la borsa de places estava suspesa perquè la Llei turística ja ho emparava i que el PIAT i ja anava en el mateix sentit que aquesta normativa en quant el procés de decreixement i d’eliminació de places. “És la culminació de tot un procés de treball de contenció que va començar amb el PIAT, que la llei turística li va donar bastant i que en aquell moment culmina el PTI”, ha dit.

Un moviment que ha descol·locat els partits de l’oposició, sense opció a rèplica. Tant el Pi, com Partit Popular i Vox han acusat l’equip de govern de “poc democràtic” i d’atacar “el principal motor econòmic de Mallorca”.

També aquest dijous s’ha aprovat la declaració de Bé d’Interès Cultural de la central tèrmica d’Alcanada, a Alcúdia, així com els edificis de la colònia industrial.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris