X

Mallorca deixarà de centralitzar els cursos de policies locals

Els agents que s'incorporin als cossos municipals de Menorca i Eivissa podran fer les pràctiques a les seves respectives illes

12/02/2021

Noticies Actualitat

Mallorca deixarà de centralitzar la formació de policies locals. Els agents que s’incorporin als cossos municipals de Menorca i Eivissa podran fer les pràctiques a les seves respectives illes. S’eviten d’aquesta manera les despeses de desplaçament durant els 6 mesos que dura el curs de capacitació. L’Escola Balear de l’Administració pública atén així una reclamació dels ajuntaments i dels agents novells.

Menorca acumula un dèficit d’agents de policies locals de fa anys. Durant l’estiu es calculava que l’illa ha perdut una quarta part d’agents municipals en la darrera dècada. Però els consistoris han començat a convocar places. És el cas de Maó que acaba d’incorporar 7 policies, en el que ha estat la major convocatòria des de 2005.

Però tots aquests nous agents han hagut de fer la formació a Mallorca, mentre els sous els assumeixen íntegrament els ajuntaments on treballaran. I es tracta d’un curs de 800 hores. Davant d’aquesta situació els consistoris menorquins fa temps que demanen que es facin cursos a cada illa. Ara ja hi ha acord. “Que facin el curs a Mallorca suposa que les pràctiques les facin allà, quan allò desitjable seria que (els agents) ja poguéssin col·laborar en la plantilla on s’incorporaran”, explica Maria José Camps, Tinenta de Batle de l’Ajuntament de Maó.

Precisament un dels nous policies que s’acaba d’incorporar a Maó, Gabriel Rosselló, prové de Mallorca. Llicenciat en Dret i amb una clara vocació de servei públic, considera que hauria estat positiu fer el curs a Menorca. “Seria satisfactori, ja que així pots viure a l’illa on faràs feina, si ets d’una altra illa, i a part perquè així totes les illes col·laboren i poden implementar les classes a la seva illa i que no estigui tot centralitzat”, diu en Gabriel.

De moment el pròxim curs, previst pel març, encara es farà a Palma: però després ja dependrà de les oposicions que convoquin els ajuntaments per tal que la formació dels futurs nous policies locals de Menorca o d’Eivissa es dugui a terme a les respectives illes.

12/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris