X

Mallorca s’aboca amb els afectats pel terratrèmol del Marroc

La Fundació Euroàfrica ha organitzat una recollida de material per enviar al país africà. Demanen menjar, productes d'higiene, medicaments o material de rescat

15/09/2023

Mallorca s’aboca amb els afectats pel terratrèmol del Marroc

L’ajuda per al Marroc també s’està enviant des de les Illes. L’ONG Fundació Euroàfrica, present tant a Europa com a Àfrica i que opera des de Mallorca, ha posat en marxa una campanya de recollida de material per ajudar els afectats pel terratrèmol. El seu president és Ouadrassi Abderrahim. És marroquí, però ja fa més de 20 anys que viu a Mallorca. De fet, va ser al Marroc fins al dia del terratrèmol. Tornà a l’illa poques hores abans. Ens explica que empreses, institucions i particulars ja els han entregat capses i capses de material per enviar al Marroc.

De fet, aquest divendres mateix els voluntaris ho han deixat tot a punt perquè en surti un primer enviament. Ho han fet des de la seu de l’empresa de jardinera Jardins de Tramuntana, ubicada a Palma, a la carretera de Valldemossa. Al llarg del matí, una vintena de persones han distribuït en capses tota l’ajuda rebuda fins ara. L’objectiu, sumar esforços per enviar ajuda al Marroc. Nadia Ouamane és una d’aquestes voluntàries. La seva família és del Marroc. “Ho han viscut amb molta de por i encara estan preocupats per si es torna a repetir”, diu.

Però també hi ha gent que, sense cap vincle amb el país africà, vol donar una mà. És el cas de Maissoun Alhalabi-orfali. Ella és siriana resident a Mallorca. No ha dubtat, assegura, a posar el seu granet d’arena i tornar, afegeix, part de la solidaritat que va rebre el seu país quan va entrar en guerra l’any 2011.

La recollida s’està fent de dilluns a divendres entre les vui del dematí i les set del capvespre i els dissabtes fins a les tres de l’horabaixa. Es necessita gairebé de tot: menjar, productes d’higiene, roba i medicaments, entre d’altres. Però, ara mateix, el que més falta fa és material de rescat, tendes de campanya, material mèdic i flassades, segons Abderrahim. Perquè, lluny del que es pugui pensar, fa falta també roba d’abric.

Avui mateix surt de Mallorca un primer enviament cap al Marroc. Però la solidaritat dels mallorquins, celebren, fa que n’hi hagi programats de nous. És l’ajuda material, però també es pot col·laborar, ens recorden, amb aportacions econòmiques perquè l’ONG pugui comprar el necessari ja al Marroc. El número de compte és: ES 27 2100 3173 1922 0008 8309.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris