Localitzada la menor de 17 anys desapareguda a Palmanova
L'alerta per desaparició ha estat desactivada

Forma part del projecte europeu Blue Islands junta amb altres 8 illes de la Mediterrània
Gairebé tots som conscients que no hem de deixar fems a les platges. Però els turistes, malauradament, solen tenir un comportament incívic. Així ho explica el projecte europeu Blue Islands, que ha fet protagonista l’illa de Mallorca, juntament amb altres 8 illes de la Mediterrània.
L’estudi, que té un període de tres anys, analitza els residus que arriben a les platges. I aquest estiu el treball de camp és el comportament dels turistes davant els fems que generen a la platja de Torà, a Peguera, àrea d’estudi que s’ha triat en aquest projecte europeu únic entre altres dues platges: una que sigui freqüentada per residents (la des Cargol, a Santanyí) i una altra que sigui de difícil accés (la de sa Cànova, a Artà).
Alguns turistes reconeixen que hi ha gent incívica que deixa els seus residus a la platja “perquè com estic de vacances i no és casa meva em despreocupes”, explica Yanin, una jove turista alemanya. D’altres, són conscients que han de reciclar i deixar els seus residus allà on toca: “Cada dia recullo llosques que em trobe a la sorra”, explica Elisabeth, una turista alemanya. “Ho faig pels meus fills, els meus padrins i per mi”, justifica.
Dos informadors treballen a la platja per explicar als turistes la campanya, que porta de lema “Don’t leave your waste unattended (No deixis els teus fems desatesos)”. Van començar dilluns i acabarà fins diumenge. També han traslladat fullets informatius a hotels de la zona així com bars i restaurants.
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
Aquest dissabte, es vigilarà la zona per descartar rebrots de foc
Després d'un mes, l'home de 54 anys ha estat traslladat a planta