política

Ajuntaments de Mallorca es neguen a decréixer

Alguns batles desconfien de la Llei d'Urbanisme, que diu que la desclassificació de sòls urbans sense serveis, no s'ha d'indemnitzar


Mallorca té dues mil hectàrees per créixer. A final d’any, el nombre s’hauria de reduir, ja que la Llei d’Urbanisme (LUIB) mana als ajuntaments que tenen sòls urbans en situació de rural sense desenvolupar que el desclassifiquin. Només cinc o sis municipis de l’illa però, estan disposats a fer-ho.

Concretament, hi ha sòl urbanitzable per construir 113.000 habitatges nous. Solars vacants que majoritàriament es concentren a Palma amb 439 hectàrees disponibles, Calvià amb 174 i Marratxí amb 170. La xifra es reduirà el pròxim 29 de desembre, dia en què la Llei d’Urbanisme determina que els consistoris haurien d’haver esborrat del seu planejament les parcel·les que no tenen serveis bàsics com aigua i llum i per tant no s’han desenvolupat les darreres dècades.

Manacor desclassificarà un polígon de serveis a s’Illot, Llucmajor la quarta fase del polígon industrial i Llubí elimina dues zones. Executa la darrera promoció amb més d’una quarantena de cases.

La disposició de la LUIB diu que la modificació puntual de desclassificació serà sense indemnització als propietaris dels terrenys. Alguns batles però, no se’n fien. Tenen veïnats que fa 40 anys que paguen la contribució. A Consell, executen 270 habitatges davant el camp de futbol. Tenen 5 unitats més per executar que no tornaran enrere.

Ariany, Lloret, Sineu, Sencelles, Estellencs o Banyalbufar són alguns dels municipis que no n’estan afectats. Tampoc Felanitx o Santa Eugènia que tenen el planejament adaptat a les directrius d’ordenació del Territori. La resta, de moment no ha tocat res.


 més info Els ajuntaments de Balears tenen 9 mesos per urbanitzar o desclassificar els sòls urbans no consolidats


 més info La nova LUIB elimina els falsos urbans, urbanitzables i industrials pendents de transformar

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...