X

Mallorca, Menorca i Eivissa entren dilluns a la Fase 2

En aquesta segona fase del pla de desescalada es permet anar a la platja i a la piscina, les reunions de màxim 15 persones i s'eliminen les franges horàries, excepte per a les persones majors

22/05/2020

Mallorca, Menorca i Eivissa entren dilluns a la Fase 2

Redacció

Mallorca, Menorca i Eivissa entraran dilluns que ve 25 de maig, a la Fase 2 del pla de desescalada que du a terme el govern espanyol, en coordinació amb les comunitats autònomes.  Així ho han informat avui, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que han explicat que les tres illes estan preparades per aquesta segona fase de transició cap a la nova normalitat. Les tres illes se sumen així a Formentera, que ja fa una setmana que es troba en aquesta segona fase del pla de desescalada.

– En aquesta segona fase, s’eliminen les franges horàries, excepte en el cas de les persones majors que podran sortir a passejar a les franges horàries de 10h a 12h i de 19h a 20h.

– Segueix sent obligatori l’ús de mascareta, es permeten les reunions de màxim 15 persones i ja es podrà anar a les platges i piscines (amb una limitació d’aforament a les piscines del 30%).

– D’altra banda, els bars i restaurants, que fins ara només podien obrir a les terrasses, ja podran obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament i amb servei només a taula.

Els establiments hotelers podran obrir les zones comunes amb un 30% del seu aforament.

Pel que fa als comerços, podran obrir els centres comercials amb un aforament del 40% i sense obrir espais comuns. Els cinemes i teatres també podran obrir amb un 30% de l’aforament i amb butaques preassignades.

També podran obrir els museus i sales d’exposicions, també amb un aforament màxim del 30% i només amb visites concertades.

– Els espectacles a l’aire lliure es podran celebrar, amb un màxim de 400 persones i a l’interior, un màxim de 50 persones i un aforament del 30%.

Es permeten, a partir del pròxim dilluns, les visites a les residències de persones majors o persones amb discapacitat.

– En l’àmbit educatiu, podran obrir les escoletes de 0-3 anys i es podran fer tutories de seguiment voluntàries amb grups de màxim 5 alumnes.

– Es podran fer entrenaments esportius en el cas dels esports grupals en competició.

– Als espais de culte, s’amplia l’aforament al 50% per a vetlles i enterraments. Màxim de 25 persones a l’exterior, 15 a l’interior. Pel que fa a les noces, es podran celebrar amb un màxim de 100 persones a l’exterior, i 50 a l’interior (50% de l’aforament).

S’autoritza la pesca i la caça recreativa.

Els desplaçaments a segones residències dins l’illa continuen permesos.

LA SITUACIÓ A LA RESTA D’ESPANYA:

La Comunitat de Madrid passarà finalment a la fase 1 del pla de desescalada pel coronavirus a partir del pròxim dilluns, com també l’àrea metropolitana de Barcelona i les zones pendents de progressar de Castella i Lleó.

Seguiran a la fase 1 a partir del dilluns, la Comunitat Valenciana, diverses zones sanitàries catalanes, les províncies andaluses de Màlaga i Granada i les de Toledo, Ciudad Real i Albacete a Castella-la Manxa, mentre que la resta del país avançarà a la fase 2. Aquestes províncies que no progressen són les que es van incorporar més tard a la fase 1 que la resta de les seves respectives comunitats.

Així ho ha anunciat el Ministeri de Sanitat després d’estudiar les propostes plantejades per les Comunitats per canviar de fase a partir de la setmana que ve i haver debatut les dades amb totes elles.

“Vull donar una felicitació sincera a totes les comunitats, no només sortim sinó que sortim més forts d’aquesta situació. Les decisions s’han pres amb la màxima que cada pas que donem sigui un pas segur”, ha dit el ministre Salvador Illa.

Així queda el mapa de transició a la nova normalitat de tot el territori espanyol.

22/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris