X

Mallorca rebrà 38 dels 47 vols del pla pilot turístic

TUI amplia fins el 10 de juliol la suspensió de viatges des del Regne Unit

12/06/2020

Mallorca rebrà 38 dels 47 vols del pla pilot turístic

El BOE ha publicat l’ordre ministerial que autoritza el pla pilot turístic de les Balears a partir de dilluns, dia 15, i fins dia 30 de juny.

Finalment han estat 5 els aeroports des dels quals s’enlairaran els vols amb destinació a les Illes: són els de Frankfurt (el de més trànsit d’Alemanya), Stuttgart, Düsseldorf, Hannover i Hamburg.

Són un total de 47 vols. A Mallorca n’arribaran la gran majoria, 38, a partir de dia 15, quan ja hi ha programades dues arribades des de Düsseldorf i Frankfurt.  A Eivissa arribaran 8 vols a partir de dia 17, i des de 3 aeroports. A Menorca només hi ha un vol programat, procedent de Düsseldorf, dia 27.

Segons l’ordre publicada al BOE, per autoritzar els vols és necessari que tant les Illes com els aeroports d’origen dels turistes tenguin una taxa de casos de Covid-19 diagnosticats inferior a 9 per cada 100.000 habitants en set dies. Condició que es compleix àmpliament, ja que la taxa balear és d’1,4. La mateixa condició s’aplica per al país d’origen dels turistes, Alemanya, amb una taxa de contagi per Covid-19 també inferior a 9 per 100.000 habitants.

Les companyies aèries facilitaran a les autoritats un formulari de salut pública per localitzar els passatgers. Aquests hauran d’aportar prova d’allotjament a les Balears durant tot el període d’estada, i un bitllet de tornada.

D’altra banda, l’operador turístic TUI ha anunciat que cancel·la tots el viatges dels turistes britànics fins el 10 del juliol. L’operador turístic líder a Europa ha decidit ampliar la suspensió de viatges des del Regne Unit a causa la nova quarantena de 14 dies imposada pel govern britànic des del dia 8 de juny i que afecta els turistes que retornen de l’estranger.


El Govern insisteix que no caldrà fer proves PCR als turistes alemanys
47 vols amb turistes alemanys arribaran a les Balears entre el 15 i el 30 de juny amb la prova pilot del Govern balear

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT