X

Mallorca tindrà una electrolinera cada 20 quilòmetres

La primera estació s'ha ubicat al polígon de Son Castelló i també hi haurà punts de càrrega ràpida a Andratx, Palmanova, Inca, Manacor i Portocristo, entre altres ubicacions

15/11/2019

Mallorca tindrà una electrolinera cada 20 quilòmetres

Mallorca comptarà abans de març de 2020 amb una xarxa d’electrolineres amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctriques a una distància no superior als 20 quilòmetres. Així ho ha anunciat el president i CEO del grup QEV, Enrique Bañuelos, amb motiu de la inauguració de la primera estació al polígon de Son Castelló.

A la inauguració de la primera “e-station de càrrega ràpida de Balears”, Bañueños va detallar que “al febrer o al març hi haurà una xarxa amb d’altres 8 estacions de menor grandària, amb dos punts de càrrega ràpida, que permetrà que no hi hagi un punt a més de 20 quilòmetres a Mallorca sense un carregador i donarà tranquil·litat als usuaris que disposaran d’una càrrega ràpida a tota l’illa”, segons declaracions facilitades per Asima.

Hi haurà punts de càrrega ràpida a Andratx, Palmanova, Inca, Manacor i Portocristo, entre altres ubicacions.

La instal·lació inaugurada a Son Castelló està equipada amb 10 punts de recàrrega ràpida amb una potència de 50 kW cadascun. La pròxima que es posarà en funcionament estarà A Ocimax, també amb deu carregadors.

Bañuelos va manifestar que la seva companyia aspira a intentar, amb el suport d’Asima, del Govern i de l’Ajuntament de Palma, “realitzar la primera e-station autònoma d’Europa, per produir l’energia a la pròpia estació, amb la instal·lació de 1MW de producció, la qual cosa donaria, més de 1.400 GW anuals que és pràcticament el consum d’una e-station de 10 carregadors”.

L'”hort solar” estaria en terrenys d’Asima al costat del centre penitenciari, “generarira energia 100% renovable, amb acumuladors de bateries”, ha detallat.

A més, durant el primer semestre de 2020 es col·locarà una primera electrolinera a Formentera, a l’entrada del port de la Savina, “la qual cosa suposarà una instal·lació per càpita cotxe de les més potents de qualsevol illa del Mediterrani”, ha dit Bañuelos.

El directiu ha destacat la importància de la col·laboració “per  intentar que Formentera sigui la primea illa ‘carboni zero’, amb zero emissions del Mediterrani”, un objectiu que ha qualificat de possible si es restringeixen les àrees als cotxes de combustió amb un calendari adequat, “respectant als professionals del rent a car i transports i mudant les flotes començant per les administracions públiques i les empreses més importants”.

Ha assegurat que seria “una fita per a Balears aconseguir aquesta distinció a nivell europeu”.


Es posa en marxa la primera electrolinera a les Balears

15/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris